torsdag, februar 26, 2015

Vil gi Indias kvinner nytt håp

Her er dagens gladmelding! Mange kvinner i India blir sett på som annenrangs borgere og blir sett på som en byrde for deres familier.

'Hun teller 2015' er en måte å introdusere et nytt budskap til Indias kvinner - som handler om håp!

Lindsay Ackerman i Mission India, med base i Grand Rapids i Michigan i USA, sier til Mission Network News, at årets kampanje i hovedsak henvender seg til kvinner i staten Bihar.

Av Bihar's 104 millioner innbyggere, er en av tre analfabeter og 47 prosent av kvinnene i Bihar kan ikke lese eller skrive. Uten andre måter å underholde seg selv på, gifter 60 prosent av kvinnene i Bihar seg når de er 18 år gamle. 0,1 prosent av befolkningen er kristne.

Analfabetismen berører alle områder av livet hver eneste dag. 'Det er umulig å komme seg gjennom livet og lykkes uten å kunne lese', sier Lindsay Ackerman.

'Når barna dine kommer hjem fra skolen med lekser de ikke forstår, så kan du ikke hjelpe dem'.

Mission India har som mål å reise 63.000 amerikanske dollars for å sende 2100 kvinner fra Bihar på voksenopplæringskurs, som samtidig er et Bibelkurs. Her får de ikke bare lære å lese og skrive, her lærer de også om helse og hygiene, grunnleggende førstehjelp og hva som trengs for å starte forretningsvirksomhet. Kurset har et års varighet.

La oss be om at Mission India lykkes med å samle inn pengene og la oss be for voksenopplæringskursene.

Ingen kommentarer: