søndag, mars 10, 2019

Gode dager i Drammen


Da er pastor- og lederdagene for Det Norske Baptistsamfunn i Drammen over for denne gang. Jeg kjenner på en djup takknemlighet for å få være med på dette. Det er dager hvor man kan få senke skuldrene, dele gleder og sorger, få del i livsnær forkynnelse. Denne konferansen synes jeg ble veldig spesiell. Så mye ærlighetsteologi som ble servert, både fra de inviterte talerne, men også fra kjære pastorkollegaer. Menn og kvinner som våget å snakke sant om livet. Det gir godt håp for et nytt arbeidsår frem til neste konferanse.

Selv hadde jeg privilegiet med å et seminar om hverdagslige bønnerytmer, om Jesu eget bønneliv, tidebønnene. Seminaret var godt besøkt, og med gode tilbakemeldinger.

I år var det også mange som ønsket forbønn, og sjelesorgsamtaler. Faktisk langt flere enn i fjor. Jeg er så glad for å ha med meg May Sissel, slik at vi står sammen i denne tjenesten med å betjene mennesker som ønsker det.

Jeg kjenner også på djup takknemlighet overfor ledelsen i Det norske baptistsamfunn som velger å bruke en medarbeider som meg som har Parkinsons og er mer eller mindre rullestolavhengig. Det er ingen selvfølge lenger. Det finnes sammenhenger som ikke ønsker det. Det har jeg fått merke. Men det at Det Norske Baptistsamfunn fremdeles har bruk for en som har Parkinsons, med de begrensninger denne sykdommen har, sender et kraftig signal om at alvorlig sykdom ikke nødvendigvis betyr at man må slutte eller dra inn årene, men fortsatt kan tjene i Guds rike med de kreftene man har. Det er jeg så glad for.

 Og jeg er så glad for å stå i en sammenheng med så flotte kollegaer som i  Det Norske Baptistsamfunn. Så mye vennlighet, ømhet, rotekte tro, ærlighet, raushet!

Billedtekst: Thea Christin fra Ungkloster og den iranske pastoren Sharam fra Emmanuel Church i Porsgrunn, som også er en del av lederskapet i Porsgrunn baptistkirke. Sharam var så hjelpsom. Han hjalp meg ofte med rullestolen.


Augustine Ekiti fra Gardermoen kristne fellesskap.


Dan Tore Stensland, May Sissels søskenbarn og Jon Vestøl.


God samtale rundt bordet med Trond Hjort, Fredrik Krunenes (lederen for Ungkloster) og Jon Vestøl.

Ingen kommentarer: