onsdag, mars 20, 2019

Profetisk tredagers faste for Israel

Den såkalte 'Ester-fasten' er kanskje viktigere og mer profetisk enn vi tror. Det skyldes flere faktorer, blant annet det kommende valget i Israel og den amerikanske fredsplanen for Midt-Østen. Dette er absolutt en tid for å faste og be.

Den jødiske høytiden 'Purim'' som feires hvert år den 14'de i den hebraiske måneden Adar, faller i år på 20. mars om kvelden og fortsetter den 21.mars (den 22 i Jerusalem). 'Purim' er til minne om hvordan jødene ble reddet fra antisemitten Haman og hans forsøk på å utrydde Guds utvalgte folk, som da befant seg i fangenskap i Persia. Ester bok som handler om dette, er skremmende aktuell også i vår tid, hvor Israel trues med utryddelse fra mange kanter.

La oss se nærmere på den dagsaktulle situasjonen:

Det Hvite Hus og Trumps fredsplan for Midt-Østen vekker uro blant mange forbedere. Den ventes å være klar ganske snart. Den er allerede blitt kalt 'århundrets overenskomst' og fra ulike hold ryktes det om at den kommer til å bli presentert etter det israelske parlamentsvalget 9.april.

Det er lenge blitt spekulert i at Trump's fredsplan vil inneholde en tostatsløsning. Det betyr at Israels land deles. Et land gitt av Gud til det jødiske folk. Det er dette Herren advarer mot, slik det gjengis  hos profeten Joel:

"For se, i de dager og på den tiden, når Jeg fører tilbake de bortførte av Juda og Jerusalem, da skal Jeg samle alle folkeslagene og føre dem ned i Josjafats dal. Der skal Jeg holde dom over dem for Mitt folk og Min arv Israels skyld, fordi de spredte dem blant folkeslagene, og fordi de DELTE OPP Mitt land." (Joel 3,6-7)

Det er derfor viktig at de som tror på Guds løfter til Israels land og folk er VÅKNE OG BER disse dagene. Det står et åndelig slag nå. Et avgjørende slag for Israel, men også for nasjonene. De kommer til å holdes ansvarlige om Israels land deles.

Slik dronning Ester lyste ut en hellig faste når jødene ble truet med utryddelse, slik lyses det ut til faste i morgen, 21. mars 2019, som varer i tre dager.

Hvem blir med? Under de tre dagene - hvor vi konsentrerer oss om å be for og velsigne Israel, gjør vi det mens vi leser Esters bok. Boken har 10 kapitler, så det blir drøyt tre kapitler hver dag. Det er overkommelig for de fleste av oss. La oss lese den bedende!

Ingen kommentarer: