fredag, januar 07, 2022

Be for den spente situasjonen i Kasakhstan


Kasakhstan (MNN) – Russisk-støttede sikkerhetsstyrker ankom Kasakhstan torsdag for å slå ned massive opptøyer. Demonstranter brente regjeringsbygninger og stormet til og med den travleste flyplassen i det sentralasiatiske landet.

Hele Kasakhstans regjering trakk seg etter at protestene spredte seg over hele landet. President Kassym-Jomart Tokayev har innført unntakstilstand, forbud mot massesamlinger og portforbud. Uroen startet etter en kraftig økning i drivstoffprisene. Tidlige rapporter sier at dusinvis har blitt drept og tusenvis såret i volden.

Eric Mock som arbeider for misjonsorganisasjonen Slavic Gospel Association, som ble etablert i 1934, forklarer de underliggende spenningene slik. "Det er noen få mennesker i landet som har hatt stor nytte av utviklingen av Kasakhstan, for det meste fra olje og naturgass, og så er det et stort flertall av folket (som utgjør mye av folket som er en del av kirkene vi tjener) som er ganske fattige.»

Landet opplever en nedstegning av internett, noe som gjør det vanskelig å få oppdateringer fra lokale partnere. Mock sier: "SGA jobber med et ganske bredt spekter av trofaste lokale kirker. Vi støtter et seminar og bibelinstitutt der, i tillegg til å jobbe med misjonærpastorer. Vi hjelper kirker med å betjene over 2700 foreldreløse barn. I alle de 25 regionene i Kasakhstan er vi involvert i å hjelpe kirkene der.»

BE FOR

Be om at kjærligheten til kristne i Kasakhstan vil henvise mange til Jesus. Mock har sett vitnet til disse kirkene under COVID-19-pandemien. «De reagerte umiddelbart ved å nå ut til mange mennesker som var fjernt fra Gud. De ønsket at folk skulle finne sitt håp og tilfredshet i Kristus. Og nå i disse vanskelige dagene har Herren plassert sin kirke.»

Oversatt fra Mission Network News av Bjørn Olav Hansen (c)

Billedtekst: Fra demonstrasjonene i Kasakhstan denne uken. Foto: MNN

Ingen kommentarer: