tirsdag, januar 25, 2022

Behovet for støttehjul


Jeg lurer på om du lærte å sykle med stabilisatorer? Det er en veldig trygg måte å utvikle balanse på, slik at du til slutt kan sykle uten dem. Store havgående rutebåter har også stabilisatorer av en annen type, men like viktig i grov sjø for å holde skipet (ofte et cruiseskip) stødig og stabilt.

Stabilitet er viktig i tider med endring og overganger. Når alt rundt oss er i endring, og ingenting er kjent, hvordan opprettholder vi likevekten? Vel, Gud er stødig som en stein, og han forandrer seg ikke. Hans kjærlighet og hans trofasthet er våre konstante følgesvenner, og som 2 hjul på en sykkel, kan holde oss stødige når vi føler oss litt vaklende.

Når vi tenker på hans kjærlighet, husker vi at han er klar over oss og bryr seg om oss under de skiftende årstidene i livet. Hans planer er alltid til vårt beste, for å gi oss et håp og en fremtid, og han vil ikke la noe komme til oss som vil skade oss. I likhet med disiplene på det urolige havet i Galilea kan vi ønske Jesus velkommen inn i vårt livs båt og la ham roe stormene.

Da kan vi minnes hans trofasthet. Når vi gjenkaller vår egen historie med Gud, vil vi ha vært gjennom mange tøffe tider før, og likevel brakte Gud oss trygt gjennom da, så han vil gjøre det nå. På den tiden er omveltningen veldig reell, og følelsene våre kan være opp og ned, men å vite at Gud er en trofast Gud som aldri vil forlate oss eller forlate oss er som å ha et anker for sjelen vår.

Husker du ordene i denne gamle salmen?

«Når du blir kastet over livets bølger, når du er motløs, og tenker at alt er tapt, Tell dine mange velsignelser navn dem én etter én, og det vil overraske deg hva Herren har gjort.”

Det er fortsatt et nyttig råd for Gud vil helt sikkert gi oss tegn på hans nærvær og kjærlighet selv på de mest stormfulle dager.

- Tony Horsfall/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: