torsdag, januar 27, 2022

Dette er ikke slutten - det er en bevegelse


På slutten av 2013 skjønte jeg at jeg avsluttet en 13 år lang åndelig reise. Det startet under en bønn og endte med et flagg. Et gammelt og glemt flagg; glemt av alle, ser det ut til, bortsett fra Gud. Han hadde tydeligvis holdt dette banneret skjult i et par århundrer, mens han ventet på historiens gang til han var klar til å gjeninnføre det.

Dette flagget henger nå i tusenvis av hjem, bønnerom, helligdommer, offentlige bygninger og til og med bedrifter. En kirke i Indiana laget sin egen versjon - 15 'x 30' - så laget en til meg også! En annen menighet pyntet juletreet i foajeen sin med dusinvis av små flagg. Tusenvis av mennesker har små gjemt i Bibelen, festet til oppslagstavler eller påfallende stående på skrivebordet. Andre viser dem som jakkeslagsnåler, bærer dem utsmykket på skjorter, viser dem frem på støtfangerklistremerker, og minst én person har flagget tatovert på armen! Guvernører viser flagget, det samme gjør dommere og medlemmer av kongressen, og en ble oppdaget i U.S.A. Capitol. En annen ble nylig fløyet over Capitol of Arkansas. Her om dagen ble jeg overrasket over å se en strømme bak en 18-hjuling; det har gått viralt!

Flagget er assosiert med Amerikas grunnleggelse, for å være sikker. Det ser ut til at Gud ikke har til hensikt at det skal brukes av Amerika alene. På denne bokens omslag kan den sees flydd over Himalaya - det høyeste punktet på planeten - hvor det er hevet høyt over dusinvis av buddhistiske bønneflagg. Den har fløyet over slettene i Nineve (stedet for den første regionforvandlende vekkelsen) Nord- og Sørpolen, i Sør-Afrika, Panama, og mer nylig i Kambodsja hvor den ble brukt i bønner mot menneskehandel. Hvem vet hvor det dukker opp neste gang?! Denne internasjonale bruken virker spesielt passende, gitt USAs gudgitte skjebne om å være et åndelig lys for nasjonene.

Tidligere betydde flagg mer enn de gjør i vår tid. Symbolikken deres ble forstått, fra fargen til designet, noe som gjorde det mulig for et flagg å fortelle en historie eller gi et sterkt utsagn. Mange flagg er hellige - folk sverger troskap til dem og dør for å beskytte deres ære. Bannere, som de også kalles, er  ofte ment for å lage erklæringer. Et tidlig amerikansk flagg fra kolonitiden hadde et bilde av en opprullet slange med den tilhørende setningen "Don't Tread On Me." Det var en advarsel til Storbritannia: «Vær forsiktig; tråkk på oss, og vi slår!»

Denne reisen min involverer et annet flagg i USAs fortid, et som er spesielt relevant for vår gudgitte hensikt og skjebne. Moderne progressive, historiske revisjonister, liberale politikere og humanistiske professorer håner forestillingen om at Amerika ble opprettet av Gud for en guddommelig hensikt. De håner også påstanden om at våre grunnleggere trodde på og hedret dette guddommelige-menneskelige partnerskapet. Imidlertid var Yahweh, Bibelens Gud, virkelig involvert i Amerikas grunnleggelse, og Han gjorde det for sine hensikter.

Da general George Washington bestilte Appeal to Heaven-flagget til å vaie over marineskipene våre i den revolusjonære krigen, visste han lite at 240 år senere ville Gud bestemme at det skulle fly igjen. Denne gangen ville den imidlertid ikke fly over en ny nasjon som ble født, men over den mektigste nasjonen i verden som ble gjenfødt. Denne gjenfødelsen er ikke bokstavelig, selvfølgelig, men er en åndelig og moralsk fornyelse som vil gjenopplive USAs gudgitte kall, hensikt og storhet.

Det må faktisk erkjennes at USAs befolkning nå er fylt med stor apati overfor sin historie. Det er også sant at vi er så uvitende om idealene som formet vår identitet som nasjon at vi har mistet våre nasjonale fortøyninger. Guds hensikt er at historie skal være mer enn informasjon; fortiden kan være et viktig anker. Uten denne stabiliserende kraften er imidlertid Amerika nå på drift i et hav av sekulær erfaringsmessigisme, blåst rundt av vandringene til våre egne fantasier og deliriet de skaper. Sannelig, USAs uavhengighet fra Gud har gjort oss åndelig og moralsk bankerott. Hun opplever en kontinuerlig drift fra storhet til middelmådighet og blir dessverre stadig mer irrelevant rundt om i verden.

Med en så alvorlig diagnose, hvorfor er jeg ikke uten håp? I dagene da flagget ble til, hadde de amerikanske kolonistene ingen sjanse til å vinne en krig med verdens største imperium, Storbritannia. Likevel, da de dårlig forberedte og dårlig utstyrte revolusjonære dukket opp for å få hjelp til Giveren av umistelige rettigheter, snudde strømmen. Da de ble enige om å komme under Guds styre og ære Hans veier, gjorde han som «regjerer i menneskers anliggender», som Ben Franklin uttalte på konstitusjonskonvensjonen, nettopp det. Franklin bekreftet Herrens styrende inngripen og sa også: "Alle vi som var engasjert i kampen må ha observert hyppige tilfeller av et overordnet forsyn i vår favør."  Selv noen av våre grunnleggere som ikke var sterke kristne, som Franklin, anerkjente de Guds forsynsmessige hånd i vår seier.

Det samme "tilsynsforsynet" er tilgjengelig i dag. Til tross for våre mange feil, har Guds hånd vært, og forblir, over Amerika; dette er jeg sikker på. Fra det første mennesket, Adam, til apostelen Paulus, har historien vist at Gud bruker ufullkomne mennesker. Det samme gjelder absolutt nasjoner. Selv om Amerika er arret og mangelfull, har vi fortsatt en guddommelig hensikt. Vær trygg, Den Allmektige som tildelte det formålet til Amerika, vet hvordan han skal gjenreise det.

Når du leser dette, er min bønn at du vil bli vekket til håp. Håp er for hjertet det frø er for jorden. Uten håp er livet sterilt, ufruktbart - drømmer blir ikke unnfanget og destinasjoner blir ikke nådd. Håpet er startstreken, utskytningsrampen; det er såbedet som troen springer opp fra, og en skapende kraft som får sjelen til å drømme. Uten tvil er gjenoppkomsten av dette flagget ment av Gud for å vekke håp.

La det sies om vår generasjon at når en nasjon vaklet på kanten av ødeleggelse, etter å ha mistet den eldgamle sannhetens vei, svarte vi på det guddommelige kallet til krig for å gjenopprette den. La det sies om oss, som det var om våre forfedre, at i møte med overveldende odds tok vi standpunkt i den himmelske rettssalen, og appellerte til hele jordens dommer for hans frelsende nåde, barmhjertighet og opprettholdende kraft.

Bli med i bevegelsen - appell til himmelen!

- Dutch Sheets/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Billedtekst: Dutch Sheets med bønneflagget.

Ingen kommentarer: