lørdag, januar 29, 2022

Ordkrigen


Nylig ble jeg gitt en sterk drøm der jeg ble gitt undervisning i Guds visdoms-veier i den hensikt at vi skulle be og for å advare oss på forhånd, slik at vi ikke blir fanget av fiendens planer. Apostelen Paulus sa at vi ikke skal være uvitende om djevelens planer.

I drømmen min fylt med mørke skyer og skiftende bølgende atmosfærer hørte jeg Den Hellige Ånds gjennomtrengende stemme si: «Vær forsiktig i de kommende månedene. Det er en ordkrig som føres!»

Jeg våknet opp av dette møtet, vel vitende om at dette var et personlig ord for mitt eget liv og at jeg skulle sette en «vakt over min egen tale». Likevel visste jeg også at dette ordet hadde konsekvenser for Kristi kropp, og også at denne kampen ville bli utkjempet på en nasjonal og internasjonal scene. Vi har gått inn i «A War of Words»

Efeserne 4,30 sier:. "Gjør ikke Guds hellige Ånd sorg, for Ånden er det segl dere er merket med helt til frihetens dag." Konteksten til dette verset handler om vår tale. I vers 29 heter det: "La ikke et eneste råttent ord komme over leppene. Si bare det som er godt, og som bygger opp der det trengs, så det kan bli til velsignelse for dem som hører på."

Hver dag er hver og en av oss engasjert i en kamp med ord, ordene i munnen vår. Det er kraften til liv og død i talen vår. Valget er vårt å ta!

La oss velge livet og overgi vår tunge til Herren!

La oss ikke bukke under for mørkets makt, men la oss innrette oss etter Guds rike og hans veier.

Djevelen er som en brølende løve som søker noen som han kan sluke (se 1. Peter 5:8). Men det trenger ikke å være deg, og du trenger ikke være djevelens neste måltid.

La oss heller stå opp og ikke gjengjelde fornærmelse for fornærmelse, men så vennlighet i stedet (se Romerne 12:21). Tross alt er Guds veier høyere (se Jesaja 55:8-9) enn våre. Og vi er kalt til å leve og handle i et høyere rike – i Rikets dimensjon – der Bergprekenen teller og hvor hver godhetshandling og hvert mildthetsord vender vreden bort.

Husk Jes 54,17 som sier: "Hvert våpen som er smidd mot deg, skal mislykkes. Hver tunge som taler mot deg i retten, skal du kjenne skyldig. Dette er arven Herrens tjenere får, rettferdigheten jeg gir dem, sier Herren." 

La oss kjempe ordkrigen fullstendig underkastet Den Hellige Ånd i kjærlighet, visdom og Åndens frukt, og taler liv hvor enn vi går.

- James W.Goll/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: