onsdag, juli 19, 2006

Guds beskyttelse i bomberegnet



To israelske soldater er drept i kamper, og en ny israelsk soldat skal ha kidnappet i Tel Aviv området. Soldaten skal ha blitt tvunget inn i en bil. Det er ennå ikke kommet bekreftelser på om dette virkelig har skjedd. Til tross for et massivt bombeangrep mot Israelske byer, er tapstallene på israelsk side få. I følge flere kilder har Hizballah avfyrt nærmere 1500 raketter mot det nordlige Israel i løpet av de siste dagene. Likevel er ikke mer enn noen 10-talls israelere drept som en følge av dette. Dagens journalist, Tarjei Gilje, forteller at han har møtt israelere som kan fortelle at de har vært få meter unna å bli truffet. Han henviser til Sigalit Ben-Zion, som bodde i Ramat-Gan under Golfkrigen i 1991. Hun viser til at rakettene, den gang fra Irak, nå fra Hizballah, stort sett fører til materielle skader. Selv er hun ikke i tvil om at dette skyldes Guds inngripen og beskyttelse. Pastor Guy Cohen i den messiansk-jødiske forsamlingen Katsir Asher (Ashers innhøstning), forteller om mirakuløst lave dødstall tatt i betraktning det omfattende bombardementet Israel har vært utsatt for. Cohen forteller at han lørdag var på tur sammen med kona si, og så seks raketter traff Akko, 20-50 meter fra flere bolighus. Samme dag traff en rakett byens synagoge, ti minutter etter at morgenbønnen. Israelsk vokter blunder ikke, og sover ikke! Bildet viser israelske soldater i bønn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes det du skriver her er problematisk.

Først og fremst pga. at Guds beskyttelse tydeligvis ikke er bedre enn at den har enorme smutthull. (ganske mange, inkludert barn er vitterlig drept.)

En annen sak er det at disse rakettene ikke har spesielt mye sprengstoff, og krever derfor å treffe noe mer eller mindre direkte.

Da kan du selv tenke deg hvor stor muligheten er for å få et "velykket" treff er.

Jeg ser altså ikke det mirakuløse.

Og ikke minst er det en siste faktor.

Gatene er tomme, og folk holder seg på sikre steder.

Butikker, kjøpesentre og andre tett befolkede steder er tomme.

Det har altså sin høyst naturlige, og særdeles lite mirakuløse forklaring.

Jeg har også lagt merke til at man opperer med litt forskjellige tall på hvor mange raketter Hizb'allah(Guds parti, sier vel sitt om selvbildet deres)har skutt ut.

Det mest troverdige er vel det Israelske forsvarets tall på dette.

Bjørn Olav sa...

Jeg har tatt den avgjørelsen at jeg ikke svarer på anonyme kommentarer. Ønsker du ikke å tilkjennegi hvem du er offentlig, kan du skrive til meg på min mailadresse: bolahans@online.no Du bør da oppgi ditt fulle navn,hvis du ønsker mitt svar. Men du kan selvsagt også tilkjennegi din identitet her på bloggen, så skal jeg besvare dine spørsmål offentlig.