onsdag, juli 04, 2012

Hvorfor skjuler vi oss for Gud? Del 2

Her er andre del av Christine Sine's svært aktuelle artikkel, med tittelen 'Hvorfor gjemmer vi oss for Gud'. På bildet er hun sammen med sin mann Tom:

2. Vi søker ikke Gud med hjerter som vil omvende seg. Bekjennelse og omvendelse er noe som synes å ha gått av moten. Hvor mange av oss tar oss tid regelmessig granske våre hjerter og stille oss det vanskelige spørsmålet: Hva skiller meg fra Gud? Hva trenger jeg å omvende meg fra og søke tilgivelse for? Det er så mange ganger i livet at jeg har klynget meg til ting som jeg vet Gud vil at jeg skal slippe tak i - eiendeler, holdninger, følelser som gjør det umulig for med å komme nærmere min sjels elsker. Noen ganger har jeg kommet til Gud i sinne i stedet for omvendelse, eller med selvrettferdighet og arroganse i stedet for ydmykhet, Noen ganger vil jeg ikke gi slipp på min motstand og min engstelse, Det er lettere å holde fast ved dem eller å stå ansikt til ansikt med Gud som er kjærlighet, og likevel så undrer jeg jeg over hvorfor Gud synes så langt borte!

3. Vi ser etter feil Gud. Gud er elskelig, tålmodig og snill, sen til vrede og rask til å vise nåde. Gud er rettferdig, men også tilgivende. Gud er generøs og medlidende, Han sørger for overflod, og bringer fred. Og vi kan ikke komme nær til denne Gud uten at vi utvikler noen av de samme karakteristika. Det er ikke merkelig at Gud synes langt unna når vi konstant  søker selvisk for vårt eget fremme, komfort og at ting skal oppleves lett. Vi går så opp i oss selv at vi kan ikke gjenkjenne Gud eller så er Guds åpenbaring så strålende at vi blir forblindet av den og klarer ikke å utstå den.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: