torsdag, juli 19, 2012

Svært interessant prekenserie om Woodland Hill's teologiske profil

Gregory Boyd (bildet), pastor for menigheten Woodland Hills Church i St.Paul, Minnesota, med sine 4000 medlemmer, er en pastor jeg setter stor pris på. Hans uredde pasifistiske ståsted, og omfavnelse av radikal, kristen tro gjennom den anabaptistiske tradisjonen gleder jeg meg over. Denne våren har han holdt en serie prekener jeg tror mange av bloggens lesere vil ha glede av å lytte til. Takk til Jonas Melin, som gjorde meg oppmerksom på dette!

Det er snakk om i alt seks prekener hvor han beskriver de kirkehistoriske og teologiske tråder som former og er veiledende for menigheten han er pastor for. Du kan høre på dem som lydfiler, eller se dem på video:

1. Our One foundation handler om at Jesus Kristus er forsamlingens grunnvoll, og hvordan den lokale menigheten skal relatere seg til den universelle kirken. Han kommer også inn på temaet enhet.

2. The Lutheran Tread handler om Martin Luther og at forsamlingen bygger på reformasjonens prinsipper om Skriften alene, og frelse av bare nåde gjennom tro.

3. Our Pietistic Tread handler om John Wesley og hvordan forsamlingen tar vare på pietismens betoning av av at sann kristen tro handler om en personlig relasjon til Jesus Kristus og et liv i kjærlighet, og tar også opp Wesleys betoning av den frie viljen.

4. Our Charismatic Tread handler om William Seymour og vekkelsen i Azuza Street og viser hvordan forsamlingen trenger Åndens kraft og Åndens gaver i fullt mål for å kunne utføre sitt oppdrag.

5. Our Anabaptist Tread handler om den anabaptistiske bevegelsen på 1500-tallet og hvordan den har formet Woodland Hills Church og deres syn på troende dåp, etterfølgelse, enkel livsstil og ikke-vold.

6. Our Anabaptist Tread, part II Ettersom den anabaptistiske tråden er den sterkeste i denne menigheten, får den en preken til. Den holdes av en anabaptistisk pastor fra Canada, Bruxy Cavey. Han taler om forsamlingen som et fellesskap som synlig lever ut Guds rike og om betydningen av å skille stat og kirke.

Alle talene går under fellesbenevnelsen Tapestry (Veven) og du kan laste dem ned her:

http://whchurch.org/sermons-media/sermon-series/tapestry

1 kommentar:

Aleksander sa...

Jeg syntes dette var interessant, men samtidig litt trist at han (Boyd) må bruke så mye tid i preika over den pietistiske arven på å hamre ned på "calvinistisk" teologi. En Guds mann som hviler i sin overbevisning, behøver ikke rope ut om alt han er uenig.