fredag, juli 13, 2012

Motgift mot kristne klisjeer, del 1



Forfatteren, taleren, redaktøren og kunstneren Christian Piatt (bildet) har lansert en motgift mot kristne klisjeer, som jeg synes er så tankevekkende og bra at jeg har valgt å oversette dem:

1. Lytt mer; snakk mindre
Ja, vi leser om tider i evangeliene når Jesus preket, men mesteparten av tiden, da Han mye mindre enn det folk forventet. Han lyttet først, og når Han responderte på problemer eller spørsmål, lot Han det ofte være plass i sitt svar slik at de som lyttet kunne kjempe med det Han sa og komme frem til sin egen forståelse. Vi kristne liker ikke å gi opp en slik kontroll. Vi ønsker at den andre skal få tak på det vi ønsker at han skal få. Men om vi noensinne skal komme forbi den svært utbredte oppfatningen at vi er en gjeng tonedøve pratmakere, trenger vi å holde munn og bli mer oppmerksomme.

2. Slutt med å ordne opp i alle ting
Kristne hater løse tråder. Vi ønsker å avslutte en hver samtale med smilende ansikter og forsikringer om at alt skal bli bra. Men slik er ikke alltid virkeligheten, og noen ganger trenger folk å sørge, kjempe og reflektere i stedet for å føle seg bedre og gå videre. Selv om du må ha lært noe annet på et evangeliseringskurs handler ikke det å være kristen alltid om å ha svarene på alt på rede hånd. Det kan hende folk spør etter svar, men det vi alle søker etter, som stikker djupere enn vår søken etter svar, er fred. Noen ganger tar det tid.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: