tirsdag, juli 17, 2012

Bibelgruppe for hjemløse ikke lenger velkomne hos McDonalds

I to år kunne Dawn Martinez (bildet) drive en bibelstudiegruppe for hjemløse med base i en McDonalds restaurant før fastfood-kjeden satte kroken på døra.

Annenhver uke inviterte 33 år gamle Martinez hjemløse til å spise et måltid mat, og studere Bibelen sammen. Det skjedde på en McDonald's restaurant i byen Camden i New Jersey. I forrige uke fikk hun beskjed av ledelsen for restauranten at hun ikke lenger fikk lov til å fortsette med denne virksomheten. Det var kommet inn en klage fra en kunde. De hjemløse stakkarne som på denne måten fikk mat, og muligheten til å åndelig næring og fellesskap, ble dermed satt på døra. Men det handlet ikke om at de var narkomane og alkoholikere. Årsaken til klagen var at de denne mandagen hadde snakket om Islam!

Utgangspunktet for samtalen dreide seg om 1.Mosebok og historien om Isak og Ismael. Dawn Martinez forteller at de under bibelsamtalen og snakket om forskjellen mellom Islam og kristen tro. Dette ble for mye for noen av de andre gjestene denne mandagen, som altså la inn en klage på gruppa, og dermed var det over og ut for fellesskapet for de hjemløse.

Dawn Martinez, som bor i nabobyen, begynte sin virksomhet blant de hjemløse med å dele ut Bibler og traktater.  Nå vet hun ikke hva hun skal gjøre for å gi de hjemløse narkomane og alkoholikerne et sted å være. Hun håper at McDonald skifter mening. I mellomtiden får de samles i en park.

(Foto: Christian Post)

Ingen kommentarer: