torsdag, juli 19, 2012

Dette er Den europeiske baptistføderasjonen, del 2

Her er andre del av artikkelserien om Den europeiske baptistføderasjonen, og dens teologiske identitet:

Kirken og Guds rike
Vi tror at den kristne troen best forstås og oppleves gjennom det fellesskap av Guds folk som er kalt til å være prester for hverandre, som sammen leser og studerer Skriften. Vi takker Gud for alle de som studerer Guds ord, og som både alene og sammen forsøker å omsette dens undervisning i handling i forsamlingssammenhengen. Vi forstår vår tilbedelse, misjon, dåp og feiring av Herrens nattverd, som et gledsfylt vitnesbyrd om Guds store hensikt  med skapelsen og forløsningen.

Vi tror at våre forsamlinger, sammen med andre, sanne kristne kirker, er kalt til å være vitner om Guds rike. Med dette som mål ber vi, arbeider vi og håper på Gids rike mens vi forkynner dette rikets nåværende og kommende virkelighet.

Vi tilkjennegir at vi gjennom Den Hellige Ånd opplever en samhørighet med dem som deler dette dynamiske disippelskapet, med kirken som Guds fok. Som sådan, bekrefter vi det kristne ekteskap og kristent familieliv.

Vi bekjenner at vi ikke har bedt og arbeidet hardt nok for å oppfylle Kristi bønn for kirkens enhet. Vi forplikter oss til å be og arbeide for å fremme enheten mellom kristne troende.

Vi bekrefter at dåpen av troende gjennom nedsenkning er den bibelske måte å offentlig tilkjennegi dispippelskap for dem som har angret sine synder og kommet til personlig tro på Jesus Kristus som Herre og Frelser.

(fortsettes)

Bildet er fra en dåpsgudstjeneste i en ukrainsk baptistmenighet.

Ingen kommentarer: