mandag, juli 23, 2012

Jesus er alt

På vei hjem fra et møte lørdag satt jeg sammen med min gode rumenske venn, Victor Otet, i baksetet på min gode norske venns bil. Victor fortalte en historie om Melania Romana, som var niesen til borgermesteren i Roma, som grep meg så sterkt. Vi skriver det fjerde århundre. Denne Melania fikk et så radikalt møte med Jesus, at det forvandlet hennes liv totalt. Hun var sin tids rikeste kvinne, men etter å ha møtt Jesus gav hun avkall på alt. Etter dette livsforvandlende møtet sa hun:

'Jeg er blitt såret av Kristi kjærlighet og jeg vil ikke bli helbredet før jeg møter Jesus i himmelen'.

Slik kan Jesus oppleves! Apostelen Paulus beskriver sin kjærlighet til Jesus, på denne måten: 'Men det som før var en vinning for meg, det regner jeg nå for Kristi skyld som tap. Ja, jeg regner alt som tap fordi det å kjenne Kristus Jesus, min Herre, er så mye mer verdt. For hans skyld har jeg tapt alt, og alt jeg har tapt, regner jeg som verdiløst skrap, bare jeg kan vinne Kristus og bli funnet i ham, ikke med min egen rettferdighet, den som loven gir, men med den rettferdigheten jeg får ved troen på Kristus. Det er rettferdigheten fra Gud, bygd på tro. Da kjenner jeg ham og kraften av hans oppstandelse, får del i hans lidelser og blir ham lik når jeg dør som han – måtte jeg bare nå fram til oppstandelsen fra de døde! (Fil 3,7-11)

Har man virkelig møtt Den oppstandne så blekner alt annet. Ingenting kan måle seg med Ham. Da vil man ikke bli leget, man vil gi alt. Og alt man har vært med på kan ikke sammenlignes med dette. 

Den svenske hellighetsforkynneren, Emil Gustafson, sa ved en anledning: 'Jesus er alt. og alt er intet uten Ham'. 

Den samme erfaringen gjorde også Ambrosios av Milano (334-397) seg:

'Hvis du vil lege dine sår, er Han legen. 
Hvis du brenner av feber, er Han lindringen.
Hvis du behøver hjelp, er Han kraften,
Hvis du frykter døden, er Han livet.
Hvis du frykter for mørket, er Han lyset.
Hvis du sulter, er Han føden'.

Hva er Jesus for deg? 

Ingen kommentarer: