søndag, desember 30, 2012

Vi har redusert Jesus til en fattig, skrøpelig Frelser

Forfatteren og pastoren, David Platt(bildet), kjent her i Norge gjennom boken 'Radikal' (Lunde forlag 2012), gikk rett på sak når han talte til 16.000 college studenter på misjonskonferansen 'Urbana' i St.Louis for få dager siden.

Platt talte om å gi sine liv til Jesus uansett omkostningene det medfølger. Han advarte mot at mange kristne har redusert Jesu evige betydning:

'Jesus er Alfa og Omega. Han er begynnelsen og slutten. Han er den første og den siste. Han er den endelige Amen... Kristus vår Skaper, vår Forløser, vår evige Far, Han er Gud', sa baptistpastoren David Platt fra plattformen på Edward Jones Dome i St.Louis før han la til:

'Jesus er selve Guds Ord som ble menneske ... Jesus er alt dette og mer til, likevel har vi redusert Ham til en fattig, skrøpelig Frelser som trygler folk om at de skal invitere Ham inn i deres hjerter'.

Trenger Jesus
David Platt, som er hovedpastor for The Church of Brook Hills i Birmingham, Alabama, USA, gjorde et poeng av at folk trenger Jesus mer enn de tror, både kristne og ikke-kristne:

'Hjertet ditt slår i dette øyeblikk fordi Jesus gir rytme og hvis Han skulle slutte med det, så ville du også det. Alt for lenge og på alt for mange områder har vi minimalisert det majestetiske ved Jesus i våre menigheter og vi har redusert hva det betyr å være Hans disippel i verden'.

Tidligere på dagen holdt David Platt en pressekonferanse hvor han blant annet sa at hans oppgave som forkynner var å si til sine tilhørere at Jesus er verdt å stole på:

'Han er verdig våre planer og drømmer, Han er verd våre følelser. Når vi ser Hans verdi og hvem Han virkelig er så vil vi ivrig, villig glad gi Ham våre liv, selv om vi også vil måtte gi våre liv for å gjøre Hans herlighet kjent på jorden'.

Ingen kommentarer: