mandag, desember 10, 2012

En forbeders hemmelighet

Alfred Lorentzen (bildet), var en av de mest innflytelsesrike pinselederne i Skandinavia på 70-80-tallet. 49 år gammel gikk han hjem til Herren. Han døde av en hjernesvulst. Ved siden av å være en fremragende bibellærer, var han også en beder. I ordets sanne betydning.

I 1981 utga han boken 'Forbønnens makt', kanskje en av de beste bøkene skrevet om dette emnet i moderne tid.

I denne boken forteller han hvordan Den Hellige Ånd endret måten bønnemøtene ble holdt på i hans forsamling. Han skriver:

'Herren lærte oss for eksempel at vi ikke skulle begynne med å samles omkring bønneemnene, ettersom det ga hele møtet en negativ start. Vi skulle samles omkring Herren selv og derigjennom føres inn i bønnens og troens ånd. Da hendte det at Ånden ledet oss fram til det vi skulle be om. Det kunne være spesielle saker i forsamlingen eller i landet. Når bønnens ånd var over oss og ledet oss inn i bønn for en spesiell sak, kunne det hende at noen begynte å be om noe helt annet. Med det samme merket vi da at Ånden ikke var med i den bønnen'.

Alfred Lorentzen forteller at han av og til avbrøt slike bønner, og begynte å undervise om hva det er å lytte til hva Ånden vil når vi ber. Han setter opp tre viktige punkter, som vi kan ta med oss for å lære mer om dette å be i samstemthet med Guds vilje. Med utgangspunkt i Abrahams liv mener Alfred Lorentzen at det er tre ting som alltid må finnes i en forbeders liv:

1) Et liv i Guds nærhet. En stadig omgang med Gud.

2) En åpenbaring fra Gud om hva Han vil at vi skal gjøre. Denne åpenbaringen kommer gjennom samfunnet med Gud.

3) Forbønn som har sitt utgangspunkt i samfunnet med Gud.

La oss dvele litt ved disse tre punktene i dag. Kanskje bønnelivet ditt ser annerledes ut etterpå?

(Foto: Kommuniteten Bjärka Säby)

Ingen kommentarer: