lørdag, desember 01, 2012

Hva Gud lærte Sammy Tippit da han fikk problemer med stemmebåndet

Bederen og evangelisten Sammy Tippit (bildet), er en mann jeg har lært å kjenne og sette stor pris på gjennom flere år nå. Jeg lærte ham først å kjenne gjennom et blad jeg har abonnert på i mange år: Herold of His Coming, hvor Sammy Tippet har vært en av dette vekkelses- og oppbyggelsesbladets rådgivere. Sammy Tippit er også en av hovedtalerne på HeartCry konferansene.

I en av sine siste bloggartikler skriver han om noe som skjedde med ham 11. november i 1999 - en hendelse som skulle endre hans liv.

Han hadde nettopp besøkt en kirurg etter at det var mistanke om at han hadde noen polypper på stemmebåndet. Denne spesialisten kunne stadfeste at så var tilfelle. Sammy Tippit fikk beskjed om at han måtte forholde seg taus i to uker samtidig som han måtte ta medisiner.

Herren vekket Tippit
Samme morgen som Sammy Tippit skulle oppsøke kirurgen vekket Gud ham tidlig om morgenen:

- Verset som synes å fylle hele mitt sinn og mitt hjerte var Salme 46.11, forteller Tippit.

'Hold opp, og kjenn at jeg er Gud! Jeg er opphøyet blant folkene, opphøyet på jorden'.

- Jeg følte det slik at Gud sa til meg at jeg trengte å bruke en tid i stillhet innfor året 2000. Så når legen sa at jeg trengte en periode i stillhet, så forstod jeg at det ikke bare var legen som talte til meg. Gud talte til meg, forteller Tippit.

Han og kona, som bor i San Antonio, bestemte seg for å reise bort for å være alene med Gud. De dro til Grand Canyon i Arizona.

- Jeg visste ikke hva som kom til å skje med stemmebåndene mine, men jeg visste at Gud holdt på å forandre mitt hjerte. Det ville ta ennå en uke før jeg visste hva som skjedde med stemmebåndet. Men det vil ta evigheten å oppdage det fulle resultatet av det som skjedde i mitt hjerte, sier Sammy Tippit.

Han tilbrakte mye tid i tilbedelse, bønn og bibellesning den uken. Han gransket virkelig Skriften for å finne ut hva Gud ville si ham. Men det var ikke i kapitlene i Bibelen som han leste, at han hørte den stille, vare stemmen. Det var dette ene verset som stadig kom tilbake til ham. Det fulgte ham mens han vandret langs stiene i Grand Canyon. Det ble med ham i bilen mens han kjørte mellom hotellet og Grand Canyon. Det fulgte med ham på flyet. Verset ville rett og slett ikke slippe tak i ham.

Hva Gud sa
'Gud sa tre ting til mitt hjerte', sier Sammy Tippit og legger til:

1) Hold opp! Det vil si: Vær stille innfor meg. Opphør med å streve med å bygge opp en verdensvid tjeneste. Stå stille og se Guds hånd.

2) Og vit at Han er Gud. Bli kjent med Ham. Tilbring tid med Ham. Kjenn Ham som Gud - din Far, din Frelser, din Helbreder, din Hjelper, din Forsørger, ditt Liv, Den Allmektige, nådens og kjærlighetens Gud, Israels Hellige. Min lengsel må være å kjenne Ham.

3 Han vil bli opphøyd blant nasjonene. Hvis jeg vil stå stille og kjenne Ham, så vil Han bli opphøyd blant nasjonene på jorden i og gjennom vår tjeneste. Det er ikke ved kraft eller makt, men ved Guds Ånd, at vi vil nå nasjonene. Jeg tror at jeg vil se ting i dagene som kommer som jeg aldri hadde drømt om. Jeg har drømt noen virkelig store drømmer.

Jeg må drømme stort fordi Han er en stor Gud. Men jeg må leve på en slik måte at jeg kan endre på det jeg driver med, slik at jeg kan være stille, og kjenne at Han er Gud. Jeg må tillate at Den Hellige Ånd arbeider med ting som får praktiske følger for mitt liv. Jeg tror ikke at dette betyr inaktivitet, men heller en aktivitet som flyter ut fra det å ha vært sammen med Gud'.

Ingen kommentarer: