onsdag, februar 27, 2013

Nytt menighetslokale for Hmong-folket inne i thailandsk jungel

I den thailandske landsbyen Nahongtai på grensen til Burma, ble ett nytt menighetslokale for kristne av Hmong-folket innviet for kort tid siden. Forsamlingen har fått menighetslokale takket være et internasjonalt samarbeide. Hmong-folket er en etnisk gruppe fra fjellområdene i det sørøstlige Asia.                                                                  

I USA og Canada finnes det et halvt dusin mennonite forsamlinger blant Hmong-folket som har emigrert dit. Det er disse menighetene som nå har gått sammen om å skaffe til veie de midlene som trengtes for å få bygget dette lokalet.

Menighetslokalet er bygget midt inne i jungelen, og mursteinene som ble brukt måtte lages og brennes på stedet.  Hit inn er det ikke mulig å frakte noen bygningsmaterialer i det hele tatt. Byggingen skjedde ikke uten problemer. Det er sterke restriksjoner fra myndighetenes side for å bygge kirker. Skal man få menighetenes godkjennelse, må blant annet menighetene ha en viss størrelse. Men det er vekkelse blant Hmong-folket, og menighetene øker i antall og størrelse.

Menigheten i Nahongtai har holdt kurs for sine medlemmer, hvor de har studert anabaptistisk historie og teologi. Bildet er fra innvielsen av lokalet.

Ingen kommentarer: