fredag, februar 15, 2013

Kristen fra Algerie dømt til betale kjempebot

Mohamed Ibaouene ble onsdag dømt til å betale 100.000 algeriske dinars, hvilket er en ekstremt høy sum, i bot for å ha fortalt om Jesus til en tidligere arbeidskollega. Beløpet tilsvarer noe i overkant av 6500 norske kroner.

Ibaouene er en tidligere muslim som er kommet til tro på Jesus i Algerie. Dommen er et tydelig angrep på religionsfriheten i et land som norske myndigheter gjennom blant annet Statoil har store interesser i, og saken bør få utenriksministerens og næringsministerens oppmerksomhet.

Saken mot Ibaouene begynner allerede i februar 2012 da Ibanouene fortalte sin tidligere arbeidskollega om sin kristne tro. Abdelkrim Mansouri, som arbeidskollegaen het, anmeldte forholdet. Han mente at Ibaouene forsøkte å overtale ham til å forlate Islam. For dette ble Ibanouene dømt til å betale 50.000 dinars og et års fengsel. Han nektet å vedta straffen. Saken var tvert om. Det var Abdelkrim Mansouri som forsøkte å få Ibanouene til å oppgi sin kristne tro og vende tilbake til Islam. Når han ikke lykkes med dette meldte han Ibanouene til politiet.

Nå er straffen fordoblet.

La oss huske vår bror i våre forbønner.

Bildet er et gammelt prospektkort fra den tiden Frankrike hadde herredømmet over dette området.

Ingen kommentarer: