søndag, februar 10, 2013

Tungetalende sexsymbol

Noe har gått fullstendig galt med deler av pinsekarismatikken! Den som våger å si det er Michael Brown. I en artikkel som nettopp er blitt publisert av det anerkjente pinsekarismatiske tidsskiftet Charisma Magazine, forteller han om blant annet Megan Fox (bildet), som presenteres som et av vår tids sex-symboler, og som samtidig forteller at hun taler i tunger!

Hun pryder forsiden på en rekke magasiner, mer eller mindre med klær. Og det fokuseres på sex og sensualitet. Den samme kvinnen forteller at hun 'elsker å tale i tunger', og at hun må legge beslag på seg selv så hun ikke bryter ut i tungetale når hun deltar på gudstjenester.

Michael Brown, messiansk jøde og kjent fra vekkelsen i Brownswille, kommenterer dette slik:

'Dette er egentlig en perfekt illustrasjon på amerikansk pinsekristendom, hvor du kan si at du elsker Jesus, og  samtidig gå på strippeklubb, eller hvor du kan flyte i Åndens gaver ... bare for å kunngjøre at Gud har fortalt deg at du har giftet deg med feil kvinne, noe som fører til en rask skilsmisse og gjengifte'.

Brown setter rett navn på dette: Dette er det 21.århundres evangelium, der man kutter ut korset, hvor man snakker foraktelig om det å fornekte kjødet, og hvor renhet kalles loviskhet og at alt som synes godt er rett.

Men dette burde ikke komme som en overraskelse på oss. Denne tiden - frafallets tid - er forutsagt i Den Hellige Skrift.

5 kommentarer:

Henriette sa...

Huff

Ragnhild sa...

Godt og viktig blogginnlegg! Ja, Brown setter rett navn på dette: Dette er et "evangelium" der man kutter ut korset, hvor man snakker foraktelig om det å fornekte kjødet, og hvor renhet kalles loviskhet og at alt som synes godt er rett. Men er det JESU evangelium? Absolutt ikke.

Det er SÅ mange protestantiske retninger som er på full fart i feil retning nå for tiden. G. K. Chesterton pekte på det allerede i 1930: “Protestantism has not been merely the abandonment of Catholic doctrines. Protestantism has been the abandonment of Protestant doctrines.” ~GKC: ‘America,’ 28 June 1930.

Ragnhild sa...

Ett til sitat av G. K. Chesterton renner meg forresten i hu - dette skrev han profetisk nok i 1926! "The next great heresy is going to be simply an attack on morality; and especially on sexual morality. And it is coming, not from a few Socialists surviving from the Fabian Society, but from the living exultant energy of the rich resolved to enjoy themselves at last, with neither Popery nor Puritanism nor Socialism to hold them back... The roots of the new heresy, God knows, are as deep as nature itself, whose flower is the lust of the flesh and the lust of the eye and the pride of life. I say that the man who cannot see this cannot see the signs of the times; cannot see even the skysigns in the street that are the new sort of signs in heaven. The madness of tomorrow is not in Moscow but much more in Manhattan — but most of what was in Broadway is already in Piccadilly."

~G.K. Chesterton, 'G. K.’s Weekly,' June 19, 1926.

Jeg synes forresten du skal lenke til denne saken fra Facebook-siden din. Den er så viktig at den burde fremheves der :)

Trond B sa...

Ærlig talt!! Hun blir presentert som et sex-symbol. Det blir alle vakre, velskapte kvinner hvis de er berømte. Hun står ikke frem selv på scenen og sier: "Jeg er et sex symbol". Blir presentert = andre presenterer henne slik. Her retter man baker for smed, men tror kanskje at en del ikke vet hva det betyr mht nivået på diskusjonen.

Ja, så er det et spørsmål: Dersom en troende ikke lever er feilfritt AAA liv etter karismatiske kristnes mening, hopper Jesus ut av hjertet da? Dvs. er man ikke født på nytt mer? Ikke det nei, hvor mange frafalne har jeg ikke møtt i evangelistisk arbeide som fortsatt hadde Jesus i hjertet?

Dette ble spesielt klart for meg når jeg jobbet med narkomane, og traff disse på gata. Mange hadde blitt frelst på et møte, men livet hadde blitt for hardt og de hadde ramlet utpå kjøret igjen. Jesus hadde ikke hoppet ut av deres ånd for det. Om det skjer, har man syndet mot Den Hellige Ånd, og da kan man ikke bli født på nytt på nytt. Men se, det er e helt annen sak.

Så, om Megan Fox har tatt imot Jesus og blitt fylt med Den Hellige Ånd og taler i tunger, så har neppe Jesus hoppet ut av hennes ånd og dermed tatt Den Hellige Ånd med seg fordi hun jobber som skuespiller, og dermed må delta i scener som er satt i regi av andre. Hun er jo ikke regissør.

Så, hurra for det om Megan taler i tunger. Og hurra for at det kommer ut i media. Det trengs at noen skuespillere vekker interesse for Den Hellige Ånd, siden andre kjent skuespillere vekker folks interesse for Scientologi eller Kabala.

Bjørn Olav sa...

Denne kvinnen spiller bevisst på sin sanselighet og sin kropp, hvilket er uforenelig med en kristens liv som skal være et liv i sømmelighet og ærbarhet. Vår tid trenger ikke mer kroppsfiksering.