fredag, februar 08, 2013

Mekane Yesus kirken bryter samarbeidet med Sverige og USA

Det har ligget i kortene en stund, men det er nå endelig klart at den evangelisk-lutherske Mekane Yesus kirken i Etiopia (kirkens logo) bryter samarbeidet både med Svenska Kyrkan og Evangelical Lutheran Church in America. Bakgrunnen er at begge disse kirkene støtter samkjønnede ekteskap. Våre etiopiske venner bryter også med alle andre kirker som står for det samme som de to nevnte kirkene i Sverige og USA.

Det er grunn til å takke Herren for at det finnes kirker som våger å stå for det kristne ekteskapet, og for Bibelens lære i samlivsetiske spørsmål, og ikke gir etter for tidsåndens krav.

Det gjør et sterkt inntrykk at Mekane Yesus kirken nå bryter samarbeidet med svenskene, siden det i sin tid var svenske misjonærer som var med på å grunnlegge denne kirken, og samarbeidet har pågått i 150 år. Med amerikanerne har de samarbeidet drøyt 50 år.

Representanter for kirkene i Sverige og USA vil ikke lenger bli invitert til å tale ved synodemøtene til Mekane Yesus kirken. Det fremgår ikke av pressemeldingen, men det aner meg at bruddet vil innebære et betydelig økonomisk tap for våre etiopiske venner. Men det er denne fattige kirken villig til å ta for å være tro mot sin overbevisning.

1 kommentar:

Finn-Tore sa...

En riktig avgjørelse. Så gjenstår det å se hvordan det blir i forhold til DNK i Norge