tirsdag, desember 02, 2014

Broder Yun vil gi terroristene fra IS evangeliet!

For ca fire uker siden var et team fra 'Tilbake til Jerusalem', det unike misjonsarbeidet som ledes av broder Yun, eller 'Den himmelske mannen', i det nordlige Irak, bare omlag 48 kilometer fra Mosul, som nå kontrolleres av terrorister fra IS.

De ble øyenvitner til de svære ødeleggelsene som er forårsaket av denne islamistiske jihadist-gruppen.

'Vi måtte flykte fra våre hjem klokka tre om natta', fortalte en av mødrene som hadde sluppet unna marerittet da IS kom til deres landsby. 'Vi hadde ingen mulighet til å få med oss noen klær, mat eller penger. Vi måtte bare løpe'.

'Kom alle barna dine ut i live?', spurte et av teammedlemmene fra 'Tilbake til Jerusalem'.

'Ja, barna våre kom ut i live, men ikke min søsters barn. Min søsters datter, min niese, ble tatt. Hun er bare et barn og vi frykter at de har gjort henne til en sex-slave'.

Teammedlemmet forteller at de hører de samme historiene om igjen og om igjen.

I forbindelse med et intervju med BBC World Service fikk vi høre historien om en mann som kalte seg Karam. Han hadde kontakt med noen av kvinnene som var fanget av IS. Under intervjuet ringte han en svært redd Yazidi-kvinne som var blitt revet vekk fra sin familie, og nå var blitt tvunget til å arbeide som sex-slave.

'Jeg er blitt voldtatt 30 ganger og det er ikke lunsjtid engang', kunne hun fortelle.

Hun fortsatte desperat: 'Hvis dere vet hvor vi er så bomb oss. Det er ikke noe liv etter dette. Jeg kommer uansett til å ta mitt liv - andre har begått selvmord nå i dag tidlig'.

Team fra 'Tilbake til Jerusalem' har arbeidet i Syria i flere år nå. Teamene utgjøres av kristne kinesere som kjenner situasjonen godt. 'Tilbake til Jerusalem' har også sørget for hjelp til irakere som befinner seg i flyktningeleire i Tyrkia, og hjulpet dem med mat, telt, ulltepper og yoghurt .

Og nå arbeider de i det nordlige Irak med et langsiktig mål: sørge for mat til de som lider, og gi terroristene fra IS evangeliet!

'Noen mener at det å ha som mål å gi IS evangeliet er fullstendig galskap, men da kjenner de ikke kraften i evangeliet', sier representanten for 'Tilbake til Jerusalem'. Han siterer 1.Kor 1,27a:

'Men det dåraktige i verden, det utvalgte Gud seg for å gjøre de vise til skamme'

I linken nedenfor kan du se den siste sjokkerende filmen fra Irak fra 'Tilbake til Jerusalem' teamet:

https://backtojerusalem.com/v3/2014/11/btj-taking-the-gospel-to-isis/

Filmen finnes litt nede i teksten.

1 kommentar:

Mikael Walfridsson sa...

Tack käre broder för allt du delar! Herrens rika välsignelse

Mikael