torsdag, desember 04, 2014

SISTE: Evangelisk pastor drept utenfor byen Donetsk

Sent onsdag kveld ble det kjent at pastor Sergeij Reuta ble drept av nedfall fra artilleriild i forrige uke i nærheten av byen Donetsk i Ukraina.

På bildet ser vi han sammen med familien, som nå har flyktet til Kiev.

For flere måneder siden ble den evangeliske kirken i Luhansk, hvor Sergeij Reuta var pastor, konfiskert av russiske-separatister og alle menighetens medlemmer ble tvunget til å forlate området. Huset til Sergeij og hans familie ble også konfiskert, og Sergeij Reuta ble også advart om at hvis han ble på stedet ville han bli henrettet.

Det førte til at Sergeij og hans familie og deres slektninger flyttet til et sted nær byen Donetsk, hvor Sergeij Reuta meldte seg frivillig til å arbeide som feltprest for ukrainske soldater som kjemper for sitt land. Blant disse soldatene og i hele området fikk han kallenavnet: 'Padre', som er spansk for 'far'.

I forrige uke var han på vei for å se til noen sårede soldater som ventet på at han skulle komme å be for dem, når splinter fra granatnedslag traff hans bil og drepte Sergeij Reuta.

Sergeij Reuta etterlater seg kone og tre barn. Ingen av dem har noen inntekt, så uten hjelp vil de ikke kunne klare seg. Vil du være med på å be for dem?

Ingen kommentarer: