torsdag, desember 11, 2014

Gud synger over deg

I dag vil jeg gjerne dele en tekst med bloggens lesere som har betydd mye for meg. Den er skrevet av Joni Earckson Tada, som 17 år gammel ble lammet etter en stupe-ulykke:

'Herren din Gud er midt iblant deg, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over deg med fryderop (engelsk: han synger over deg)'. Sef 3,17

Når hjertet er hvileløst og sjelen nedtrykt, blir jeg ofte beroliget av å lytte til en kjent sang. Iblant når jeg vil uttrykke lovprisning, benytter jeg en salme fra Bibelen og bruker en eller annen melodi som kommer for meg. Jeg synger for meg selv. Jeg synger for Gud. Men det er underlig å tenke på at Gud synger for meg også.

Gud synger! Tror du Han synger alle stemmene på en gang? Kanskje den himmelske musikken lyder som et veldig kor. Uten tvil har Han skapt akkorder og disharmonier, tonearter som vi aldri har hørt. Det er underlig å tenke på at Han jubler over oss med fryderop - en virkelig melodi. Dessuten beroliger Han oss med sin kjærlighetssang.

Jeg har ofte tenkt på dette når det dukker opp en vakker melodi i sinnet. Det løfter ånden og bærer meg gjennom dagen. Nei, jeg spiller ikke en forslitt grammofonplate. Jeg er overbevist om at det er Guds melodi, direkte fra Hans hjerte. Han gleder seg over meg med sang. Halleluja! Jeg behøver ikke gjøre annet enn å lytte til og la meg inspirere.

Guds kjærlighet, hvor rik og stor,
hvor høy og dyp og lang!
Den priser evig englers kor,
og alle frelstes sang.

Legg en sang i hjertet mitt i dag, Herre, en lovprisning eller en hymne som Du vil synge for meg. La meg få glede meg over Din melodi, og la meg ikke glemme at dette er Din sang. Det er Du som synger. Du synger vidunderlig!

Hentet fra Joni Eareckson Tada: Diamanter i støvet. Lunde forlag 1994, side 207-208

Ingen kommentarer: