søndag, desember 07, 2014

Sudanesiske myndigheter river kirke og arresterer kristne

Sudanesiske myndigheter har revet deler av hovedbygningen til Khartoum Bahri Evangelical Church. Det skjedde 2. desember. Samtidig arresterte de 37 kristne som ba inne i kirkebygget.

I følge Christian Solidarity Worldwide ankom politiet og sudanesiske sikkerhetsstyrker klokken 18.00 denne dagen i ni politibiler, og begynte å rive kirkebygget og arrestere de kristne som var på stedet.

De 15 mennene og de 22 kvinnene er anklaget for kriminelle handlinger.

Det er tydelig at sudanesiske myndigheter har satt opp Bahri Evangelical Church på toppen av sin liste over kristne som skal tas. 17. november ankom politiet samme sted og rev ned en vegg, og flere av nabohusene. Dagen etter leverte kirkens ledelse inn en formell klage, etter at myndighetene krever at de gir bort kirkebygget til en lokal muslimsk forretningsmann. Medlemmer av menigheten dannet så en menneskelig lenke rundt hele kirkebygget for å bevokte det.

25. november ble så åtte personer arrestert for ikke å ha overgitt kirkebygget til den lokale muslimske forretningsmannen. Dette dreier seg om pastor Daud Fadul, Fathi Hakim og Nouh Manzoul, som begge er eldste i menigheten, samt diakonene Iman Hamid og Tilal Mafishi.

La oss huske disse trossøsknene i våre forbønner.

Ingen kommentarer: