fredag, april 05, 2019

Sterke krefter innad i Arbeiderpartiet vil endre abortloven

Nå trenger forbederne her i landet å være særdeles våkne! Ingvild Kjerkol (bildet), som er helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, jobber nå intensivt for å få partiets landsmøte til å utvide grensen for selvbestemt abort til 18 uker og samtidig skrote nemdene.

Arbeiderpartiet har i sitt partiprogram frem til 2021 at de står for dagens abortlov, men sterke krefter innad i partiet vil ha dette endret. Flere av Arbeiderpartiets lokallag har foreslått å fjerne abbortnemdene og gi norske kvinner selvbestemmelse helt frem til uke 18.

Dermed kan partiet snu. Ingvild Kjerkol sitter nemlig strategisk plassert. Ikke bare er hun helsepolitisk talsperson, men hun er også leder for den såkalte 'redaksjonskomite-2', som skal behandle endringsforslag på landsmøtet.

La oss bruke dagen i dag til å be mot disse planene.

Bare for å minne om hva vi egentlig snakker om fra 16-18 svangerskapsuke:

"I begynnelsen av denne uken er fosteret 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet, og øynene når sin endelige plassering. I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium (barnebek), og vil bli barnets første avføring. Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk. Blodsirkulasjonen er i full gang, og navlestrengen vokser og blir tykkere. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at mange kan kjenne det." (Kilde: Babyverden)

Billedtekst: Ingvild Kjerkol. Foto:Wikipedia.

Ingen kommentarer: