torsdag, juni 23, 2011

Dagen slår i dag opp nyheten om at hvert femte minutt blir en kristen martyr

I dag skriver Dagen om det vi fokuserte på her på bloggen på tirsdag, nemlig at hvert femte minutt blir en kristen martyr. Det er flott at den kristne avisen gjør dette til sitt hovedoppslag, slik at det kan få størst mulig oppmerksomhet blant kristne og dermed føre til mer forbønn. Dersom tallene stemmer - hvilket det er all grunn til å tro - betyr det at 287 kristne blir martyrer hver eneste dag. Hva gjør det med kristne her i Norge? Fører det til økt engasjement og forbønn, eller er vi så opptatt av selv å bli velsignet at vi glemmer de som lider for sin tro i mange land verden over? Guds ord sier: "Husk på dem som er i fengsel, som om dere var fanger sammen med dem, likeså dem som blir mishandlet, for dere er jo selv i legemet!" (Hebr 13,3)

Kilden bak disse tallene er Center for Study of Global Christianity, ledet av David N Barret, som blant annet utgir World Christian Encyclopedia. Dette instituttet hevder at 70 millioner kristne har lidd martyrdøden frem til år 2000 og at 45 millioner av disse ble martyrer på 1900-tallet. De mener videre at antall matyrer nådde en topp på 160.000 rundt år 2000 på grunn av krisen i Sudan, men at tallet de siste årene har ligget mellom 100.000-105.000.

En annen organisasjon som arbeider for den forfulgte kirke er International Christian Concern. Lederen for Afrika-avdelingen, Jonathan Racho, sier til Dagen at tallene fra Center for Study of Global Christianity kan stemme, fordi det har vært en økning i volden mot de kristne i mange land.

Vårt arbeid - Martyrkirkens venner, som du finner på Facebook, har siden starten i 2008 dokumentert en rekke brudd på menneskerettighetene hva tros- og samvittighetsfriheten angår. Vi kommer nå til å trappe opp dette arbeidet for å øke bevisstheten blant norske kristne om situasjonen til sine lidende medsøsken. Bli gjerne Facebook venn med oss!

Ingen kommentarer: