tirsdag, juni 14, 2011

Politiet i Aserbajdsjan stormet baptistmenighet 1.pinsedag

Mens vi satt trygt i benkeraden stormet politiet og lokale myndigheter en baptistmenighet i byen Sumqayit i Aserbajdsjan 1. pinsedag. Dette skjedde samtidig som den norske kronprinsen og en norsk delegasjon var på besøk i landet, og hvor de nettopp skulle ta opp menneskerettighetssituasjonen i Aserbajdsjan. Sumqayit ligger like i nærheten av hovedstaden Baku.

Da medlemmer av baptistmenigheten spurte om å få se ransakingsordren, repliserte lederen for myndighetenes representant: 'Jeg er tillatelsen!"

Omlag 100 mennesker var tilstede på pinsedagsgudstjenesten, da omlag 20 politimenn stormet lokalet. Menighetens medlemmer var i bønn da politiet uten noe forvarsel kom. Alle utganger til lokalet ble stengt, og alle som var tilstede ble tvunget til å oppgi sine personopplysninger. Politiet filmet også alle som deltok på gudstjenesten. Politiet gjorde også beslag i alt hva menigheten hadde av kristen litteratur. Menigheten hadde for tiden et stort lager av kristen litteratur beregnet på spredning mange steder i landet. Alle Bibler ble beslaglagt, men unntak av en del Nytestamenter. Det virket som om politiet var ukjent med at dette også var en del av Bibelen.

Ingen kommentarer: