tirsdag, juni 21, 2011

Kinesiske baptistmenigheter i USA og Canada planlegger å plante 800 nye menigheter innen 2020

Pastorer og diakoner fra kinesiske baptistmenigheter i USA og Canada har satt seg som mål å plante 800 nye menigheter innen 2020.

Det kom frem på Sørstatsbaptistenes årskongress i Phoenix i Arizona 14. juni. The Chinese Baptist Fellowship, som for kort tid siden feiret sitt 30 års jubileum, har 260 menigheter som medlemmer av fellesskapet.

"Hvis en stat plantet en menighet i året, ville vi nå målet," sier Peter Leong (bildet), som i 23 år har vært pastor for Southwest Baptist Church i Houston og som er president for det kinesiske baptistfellesskapet, og legger til:

"Jeg vet at dette er en stor og vanskelig utfordring, men vi kan gå bønnens vei. Gud har alt det personell Han trenger og alle ressursene. Og så har vi god støtte fra Det nordamerikanske og internasjonale misjonsstyret."

Tankene om den storstilte menighetsplantingen samstemmer med planene Sørstatsbaptistene har om en ny offensiv for å grunnlegge nye menigheter i både USA og Canada. Andelen kinesere i USA har økt kraftig de siste årene. I 1980 var det en million kinesere i USA. I dag er det fire millioner. Nå kommer kineserne ikke lenger fra Taiwan og Hong Kong, men fra det kinesiske fastlandet.

Og kineserne venter ikke med å sette planene om nye menigheter ut i livet med det samme! Nå planlegges det seminarer i menighetsplanting i Chicago; Dallas/Fort Worth; Edison, N.J.; Honolulu; Houston; Los Angeles; New York City; og Oklahoma City.

Ingen kommentarer: