torsdag, juni 23, 2011

Menigheten - omsorgsfellesskap for hele mennesket

I går kom jeg over noe T. Avery Long (bildet), evangelist innen Brethren in Christ på 1900-tallet, skrev i boken "Biblical and Practical Themes" om menigheten, som jeg synes var så godt at jeg gjerne vil dele det med bloggens lesere:

"Menigheten skulle være hode og ikke hale i alle rettferdiges arbeid. Det vil si alt som vil gjøre det bedre for dens medlemmer... Ingen av hennes medlemmer skulle bli tvunget til å arbeide eller være tjenere for ugudelige mennesker. Ingen av hennes folk skulle bli tvunget til å låne penger av syndige mennesker... Ingen av hennes enker eller foreldreløse skulle befinne seg i nød. Ingen av hennes elskede skulle noensinne måtte bo i dårlige hus."

Om de første kristne leser vi:

"Hele flokken av de troende var av ett hjerte og èn sjel. Heller ikke var det noen som sa at noe av det han eide, var hans eget, men de hadde alt felles. Og med stor kraft avla apostlene vitnesbyrd om den Herre Jesu oppstandelse. Og stor nåde var over dem alle. Det var heller ikke noen blant dem som led mangel ..." (Apg 4,32-34a)

Ingen kommentarer: