søndag, juni 12, 2011

Hvor mye mer skal Faderen gi Ånden som gave

Det er et ord av Jesus som jeg er blitt minnet om for min egen del denne pinsen:

"Hvis dere som er onde, vet hvordan dere skal gi gode gaver til barna deres, hvor mye mer, skal da deres Himmelske Far gi Den Hellige Ånd til dem som ber Ham!" (Luk 11,13)

Dette er et interessant ord av mange årsaker: 1) Det å få Den Hellige Ånd sammenlignes med det å få en god gave. 2) Det er tydelig at vår himmelske Far vil gi Den Hellige Ånd i rikt mål. Jeg elsker dette uttrykket som Jesus benytter seg av her: HVOR MYE MER! Det er ikke noe Gud heller vil enn å gi Den Hellige Ånd og mer av Den Hellige Ånd. 3) Det å få Den Hellige Ånd er knyttet til det å be om det.

Den første menigheten fødes på et bønnemøte:

"Alle disse holdt seg samstemmig til bønnene og påkallelsen ..." (Apg 1,14)

Det er mens de oppholder seg på Øvresalen i bønn at Ånden faller:

"Da pinsedagen var kommet, var de alle samlet på samme sted med samstemt sinn. Og plutselig kom det en lyd fra Himmelen, som av en stormende, mektig vind, og den fylte hele huset der de satt..." (Apg 2,1-2)

Faderen er altså villig - mer enn villig - til å utøse Ånden. Men det skjer først ved at vi begjærer det. Ber om det. Og trenger vi å erfare Ånden mer enn en gang. Vi oppfordres jo til å "fylles av Ånden".

"Men bli ikke fulle av vin, for det fører bare til utskeielser, men bli fylt av Ånden." (Ef 5,18)

"Mennesket lever for å få i eie Den Hellige Ånd," sa Serafim av Sarov, den russiske staretsen fra 1800-tallet.

Om vi bare hadde oppdaget dette, og dybdene av dette. Tenk hva ordene fra 1.Kor 2,10: For Ånden ransaker alle ting, også dybdene i Gud."

En velsignet pinse til alle bloggens lesere! Må pinseilden brenne!

Ingen kommentarer: