onsdag, desember 28, 2011

23 årig baptist i Hvite-Russland utsatt for politivold

En 23 år gammel baptist fra Minsk i Hvite-Russland (bildet) ble brutalt behandlet av politiet, når han stilte spørsmålstegn med hvorfor han var innbrakt til politistasjonen for å avgi sine fingeravtrykk.

23 år gamle Filip er medlem av en uregistrert baptistmenighet i Minsk, hvor hans far Nikolajevitsj Petrovitsj Kidrun, er diakon. 12.november ble han oppringt av en polititjenestemann ved navn S.M Kunitskaija ved bydelspolitistasjonen tilhørende Fruzenskij regionen. Poltimannen ba Filip komme ned til stasjonen for å svare på noen spørsmål. Etter å ha oppgitt sine personalia, fikk han beskjed om at politiet ville få ta hans fingeravtrykk. Dette ville ikke Filip gjøre uten at politiet kunne forklare hvorfor han var bedt om å komme til politistasjonen. Uten forvarsel gikk politistasjonssjefen, major S.S Dovnar og kaptein A.N Birchenko til angrep på Filip, og la ham i gulvet. De vred armene hans bak på ryggen, og satte seg på ham, mens Filip ble liggende på magen ned mot gulvet. Filip ble holdt i et spesielt politigrep som forårsaket store smerter. I to timer ble Filip holdt i denne stillingen. Nå er han anklaget for å ha hindret politiet i deres arbeid, for å ha satt seg opp mot ordensmakten, for å ha bannet og snakket ufint om landets president. Ikke noe av dette medfører riktighet.

Foreldrene er redd for at politiet forsøker å bygge opp en sak mot den 23 år gamle gutten, som er et et aktivt medlem av den uregistrerte baptistmenigheten. De ber om forbønn. Uregistrerte baptister har vært særlig utsatt for trakassering av de kommunistiske myndighetene i Hvite-Russland.

Ingen kommentarer: