onsdag, desember 21, 2011

Utarbeider ny nattverdliturgi for Kristi himmelfartskapellet

For tiden holder jeg på med et svært spennende, og ikke minst givende arbeid. Jeg er i ferd med å forme en gudstjenesteliturgi, som skal brukes når vi begynner med våre nattverdgudstjenester i Kristi himmelfartskapellet, til våren.

Gudstjenesten er delt i to: Ordets og brødets liturgi. Den er satt sammen av bibeltekster, bønner fra den tidlige kirken, hymner fra kirkens salmeskatt, moderne sanger fra Taize.

Jeg har hatt en hobby i mange år nå, og den har bestått i å samle bønner fra den tidlige kirkens tid, og fra menn og kvinner opp gjennom kirkens historie. Nå kommer flere av disse til nytte igjen i denne liturgien. I forbindelse med brødsbrytelsen kommer vi også til å ha en lystenningsseremoni, hvor de som deltar får sine lys tent av Oppstandelseslyset og på den måten sendes de ut igjen for å være lys der hvor de er. Mange av elementene i denne nattverdgudstjenesten er hentet fra den aller første kristne tiden.

Nå håper jeg å få den prøvd ut i tiden før den offisielt skal taes i bruk. Kristi himmelfartskapellet skal stå ferdig til våren. Vi mangler fortsatt penger til tak og gulv, og til innredningen. Det er vårt bønneemne at den siste delen av økonomien skal falle på plass. Siste gang vi samlet inn penger fikk vi akkurat nok til å kjøpe råbygget. Om det er noen som vil være med på å hjelpe oss med resten, ca 20.000, så hadde det vært fantastisk. Små og store beløp til dette er like velkomne.

Om du vil støtte dette, kan du bruke kontonr:

1604.14.64406. Kontoens navn er Poustinia.

Ingen kommentarer: