tirsdag, desember 27, 2011

Brutalt kinesisk politi slo til mot kristne julaften

Mens kristne over hele verden feiret en fredelig jul, slo kinesisk politi til mot kristne minst tre steder. De ble utsatt for poltiets brutalitet, slag og fengsling. Ganske enkelt fordi de ville markere Jesu fødsel.

I kystprovinsen Zhejiang ble seks troende, som tilhører en husmenighet i landsbyen Hongtang, arrestert på julaften. Leo Sennian (bildet) ble banket opp av politiet.

30 medlemmer av Shouwang menigheten i Beijing ble arrestert i det de holdt en utendørs gudstjeneste 1. juledag. De ble forhørt på ulike politistasjoner i Beijing. I følge øyenvitner var plassen som Shouwang menigheten har holdt gudstjenester på siden april i år, overfylt av politi. Noen av de som ble arrestert er satt fri, andre er holdt tilbake.

I den sørvestlige provinsen Sichuan, slo politiet til mot kristne som feiret en utendørs gudstjeneste på Yuchi plassen i Liangzhong. Tre kristne ble arrestert, og det ble gjort beslag i noe av det som ble brukt til å feire julen med. I følge øyenvitner brukte politiet tåregass mot gudstjenestedeltagerne, og flere er blitt brakt til sykehuset.

(Foto: China Aid)

Ingen kommentarer: