torsdag, desember 29, 2011

Beviset på oppstandelsen er ikke den tomme graven - men menigheten

I forbindelse med 70 års jubileet til Koinonia Farm neste år, vil jeg publisere en rekke artikler om denne radikale kristne kommuniteten her på bloggen. Du vil kunne begynne å lese den spennende historien om Clarence Jordan (bildet), og de andre som grunnla denne kommuniteten i raseskilletidens USA. På Koinonia Farm levde og arbeidet svarte og hvite side om side. Her skulle evangeliet kroppsliggjøres, for i Guds rike finnes det ingen raseskiller. Ut av virksomheten på Koinonia Farm har det vokst frem flere verdensomspennende organisasjoner, som kjemper for verdighet og rettferd blant undertrykte i mange land.

I dag vil jeg bare minne om noe Clarence Jordan sa ved en anledning:

'Paulus, Peter eller Stefanus pekte aldri mot en tom grav som et bevis på oppstandelsen. Beviset var det åndsfylte fellesskapet'.

Så sant dette er! Og så få som forstår betydningen av det i dag.

I 1.Kor 12,27 leser vi:

"Dere er Kristi legeme, og hver for seg hans lemmer ..."

Clarence Jordan og hans venner og medarbeidere bygget opp Koinonia Farm fordi de ville vise hva Kristi kropp egentlig er: gjenfødte mennesker, fylt av Den Hellige Ånd, bundet sammen i enhet, som lever ut evangeliet, og som på denne måte kroppsliggjør Kristus for dagens mennesker.

Det er min bønn og mitt inderlige håp at vi i 2012 skal se flere slike fellesskap som dette bli bygget opp. Mer enn alle ordene, trenger vi fellesskap i dag som på en praktisk og konkret måte viser hvem Jesus er - så mennesker som ikke tror på Ham, ser hvem Han er.

Gjennom det eksemplet som Koinonia Farm er kan de kanskje være med på å inspirere oss? Les den kommende artikkelserien og du vil finne svaret.

Ingen kommentarer: