lørdag, desember 03, 2011

Baptister angrepet i Vietnam og slått helseløse - politiet gjør ingenting i sakens anledning

Tre vietnamesiske baptister som ble alvorlig skadet i forbindelse med et brutalt angrep på dem i midten av november, ble avvist ved flere distrikts-sykehus, før de til slutt fikk hjelp ved et sykehus i Ho Chi Minh City.

Det brutale angrepet var rettet mot en gudstjeneste som ble holdt i Agape Baptist Church, som er en husmenighet i landsbyen Lai Tao, omlag 1.609 kilometer nord for Ho Chi Minh City. Lederen for denne ghusmenigheten, Nguyen Thi Lan (bildet), ble slått så kraftig at hun fikk brudd i bekkenet på to steder, og flere indre organer hardt skadet. Hennes tilstand krevde øyeblikkelig operasjon. Likevel sa leger ved tre sykehus i området, at Nguyen Thi Lan og to andre hardt skade menighetsmedlemmer var uskadet og kunne forlate sykehuset!

Nguyen Thi Lan er ingen hvem-som-helst i Vietnam. Hun et tidligere leder av kommunistpartiet, som nylig ble pensjonist. I fjor ble hun en kristen. Angrepet skjedde i hennes hjem. Hun har ledet omlag 50 familiemedlemmer, naboer og venner til tro på Jesus, etter at hun selv ble omvendt!

Dette gjorde en innbygger i landsbyen så rasende, at han sammen med sin sønn og en voldelig gjeng, gikk til angrep på huset, og slo en rekke av de som var samlet der. Blant annet Nguyen Thi Lan så kraftig at hun ble svært stygt skadet. De ødela hjemmet fullstendig, og truet med å drepe Thi Lan. De truet også de andre om de kom sammen igjen for å holde gudstjeneste. Thi Lan ble slått med en stålspade i ansiktet, magen og ryggen. Nyrene skal være skadet, og også andre organer.

Hardt skadet ble Thi Lan og de andre tilskadekomne fraktet fra sykehus til sykehus, før de endte opp i Ho Chi Minh City.

Saken er anmeldt til politiet, men de har ikke gjort noe i sakens anledning.

Ingen kommentarer: