tirsdag, desember 20, 2011

Åtte kristne ledere i Laos arrestert - utsettes for tortur med maur

Jeg har tidligere omtalt bønnekampanjen for Laos som varer frem til julaften. Denne bønnekampanjen viser seg å være svært strategisk. Fredag ble nemlig åtte kristne ledere i landet arrestert. Disse lederne tilhører evangeliske menigheter i landet.

De åtte kristne lederne ble arrestert i forbindelse med at 200 kristne var kommet sammen for et julearrangement. Arrestasjonen fant sted i landsbyen Boukham. Rett etter prekenen kom representanter for sikkerhetspolitiet inn i bygningen, hvor de kristne holdt til. De isolerte straks de åtte lederne, og tok dem med til politistasjonen, hvor de nå holdes fengslet. Fire av de fengslede er festet fast med håndjern til stokker i gulvet. Pårørende har fått lov til å komme med tepper til dem. Ingen av dem vet hvorfor de nå er blitt arrestert. Som en form for tortur blir de arresterte utsatt for røde maur, som er kjent for å bite kraftig.

De arresterte er: Sompong, Ma og Kaithong – den eneste kvinnen blant de arresterte – alle fra menigheten i landsbyen Boukham; Oun fra menigheten i landbyen Dansai; Puphet fra menigheten i landsbyen Donpalai; Wanta fra menigheten i landsbyen Liansai; Kai fra menigheten i landsbyen Nonsomboon og Kingmanosorn fra menigheten i landsbyen Tongsamakee.

La oss huske dem i vår forbønn.

1 kommentar:

Karin sa...

Käre Himmelske Fader; Vi Ber för dessa Kristna Ledare!Styrk dem
och låt Ditt Ljus bryta igenom så deras Förövare ser att Du Fader går både före och efter dem,såsom Du gick före Israels barn då Egypterna förföljde dem!
Tack Fader,I Jesus Dyra Namn Amen!