torsdag, desember 01, 2011

Fredsnasjonen Norge er taus - nasjon etter nasjon fordømmer dødsdommen mot Yousef Nardarkhani

I de siste ukene har en rekke land stått opp for den dødsdømte iranske pastoren, Yousef Nardarkhani. Men fredsnasjonen Norge er taus.

Senatet i Mexico er siste i rekken av land som har tatt et standpunkt for Yousef Nardarkhani, og uttaler: "Vi fordømmer dødsdommen som er blitt gitt Yousef Nardarkhani av religiøse grunner".

Canada og Uruguay har kommet med lignende uttalelser. Det samme har EU. Storbritannia var første land ute. EU krever at pastor Nardarkhani blir løslatt umiddelbart.

Men i Norge er det taust. Verken fra regjeringen eller Stortinget har det kommet noen uttalelser. Regjeringen svarer at den har gitt signaler til den iranske regjeringen via diplomatiet, samtidig som de har takket nei til å gi Yousef Nardarkhani politisk asyl.

Mens det interasjonale presset øker mot Iran på grunn av Nardarkhani-saken, øker iranske myndigheter presset på landets kristne forsamlinger.

2 kommentarer:

peres2u sa...

Med Sv i regjeringen er jeg ikke overasket over at denne saken ikke har vært gjenstand for statlig fordømmelse. Slik SV opptrådd i hennhold til homofili og kirke, KRL faget på skolen osv. står Kristin Halvorsen og Co. tilsynelatene for en generell avkristning av Norge. Det forundrer meg mer at ikke Kr.F. har tatt denne saken opp i stortingets spørretime.

Bjørn Olav sa...

Stortingsrepresentant Syversen (KrF) har tatt dette opp i spørretimen med utenriksminister Støre. Utenriksministeren svarte da at det var uaktuelt for Norge å gi pastor Nardarkhani asyl. Så vidt jeg husker mente Støre at han først måtte forlate landet!