søndag, desember 18, 2011

Spesiell bønneaksjon for Laos frem til julaften

18.-24. desember er dager avsatt til bønn for Laos. Landet, som har 6,5 millioner innbyggere, består av 143 forskjellige folkegrupper. 38 prosent av befolkningen er under 15 år.Det tales 89 forskjellige språk, selv om Lao er det offisielle språket. Kun fem av disse gruppene har hele Bibelen oversatt til sitt språk, fem har Det nye testamente og 13 har en skriftdel.

Blant flere av folkegruppene pågår det vekkelser, og menighetene vokser. Dette skjer både i de urbane strøkene av landet, og ute på landsbygda. En av vekstfaktorene er forfølgelse! Mange menighetsledere sier selv at dette er den viktigste årsaken til at de opplever menighetsvekst: 'Forfølgelse holder oss bedende og får oss til å stole på Gud'. Men store folkegrupper er uberørt av evangeliet. Den største hindringen er etnisk forskjellighet.

Ledermangelen er stor. 90 prosent av alle ledere som har hatt opplæring forlot Laos i 1975, så de færreste kristne forsamlingene har pastor med teologisk utdannelse.

71 timer med kristen radio sendes hver uke til mange av de ulike folkegruppene. Jesusfilmen finnes også tilgjengelig på flere av språkene.

Kommunistpartiet har full kontroll. Forfølgelsen av kristne har spesielt hard i årene i 1975 og 1978. Forfølgelse pågår fremdeles.

Bønneaksjonen for Laos denne gangen er spesielt rettet mot følgende folkegrupper: Akha, Hmong, Khmu, Kui, Laven, Nguan, Phunoi, Saek, So og Trieng.

På bildet ser du barn i Laos som ber.

Ingen kommentarer: