tirsdag, desember 13, 2011

Samtaler med ortodokse klargjør særtrekk ved baptistisk tro og overbevisning

Som jeg har skrevet om tidligere på bloggen pågår det forberedende samtaler mellom ortodokse og baptister. Representanter for Baptistenes Verdensallianse og og Det økumeniske Patriarkatet i Konstantinopel, møttes 30.oktobber-2.november til forberedende samtaler. Målet med disse samtalene er en formell dialog mellom baptister og ortodokse på internasjonalt nivå.

En av de som har deltatt i disse forberedende samtalene er Steven Hamon (bildet), professor ved Gardner-Webb University. Han sier: 'Den økumeniske dialogen mellom baptister og andre kristne tradisjoner tydeliggjør de baptistiske særtrekkene i stedet for å svekke dem. Hensikten med økumeniske samtaler handler ikke om å utvanne viktige sider ved baptistisk teologi, eller å ofre uavhengigheten til den lokale forsamlingen. I stedet handler økumeniske bestrebelser om en klarere forståelse av hva andre tror ut fra deres eget ståsted, i stedet for å sette vår lit til våre karikerte bilder. Det innebærer også en tydeligere forståelse av den lære og praksis som skiller oss, mens vi søker å finne frem til det som forener oss'.

Representantene fra Patriarkatet i Konstantinopel viser iver etter å føre disse samtalene. Delegasjonen fra Baptistenes Verdensallianse har laget en konsis uttalelse som inneholder essensiell baptistisk tro, og en kort oversikt over baptistisk historie. Denne skal brukes i de videre samtalene.

Ingen kommentarer: