onsdag, desember 28, 2011

Kristent yrkesskoletilbud startet i 1530 drives fortsatt

En kristen yrkesskole grunnlagt av anabaptister i 1530, gir fremdeles tusenvis av unge mennesker muligheten for å tilegne seg praktisk kunnskap om jordbruk!

Skolen, som i dag drives under navnet Elmendorf Christian Communal Training Institute, ble grunnlagt av forfulgte kristne i 1530. Bergprekenen, med sine prinsipper for ikkevold- og fred, var idealet skolen ble bygget på. På grunn av den sterke og grusomme forfølgelsen av døperne, ble skolen flyttet fra Sør-Tyrol - i det nåværende Nord-Italia - til Moravia - nåværende Tsjekkia - til Romania, Russland og Nord-Amerika. Det som startet som et lite såkorn for over 480 år siden, teller i dag 450 kommuniteter.

Uansett hvor de enn slo seg ned - enten det var under tyrkisk dominans i Romania, eller i Russlands og Amerikas yttergrenser, så har jordbruk, håndarbeide og ulike former for industri, blitt lært fra mann til mann, og kvinne til kvinne, og overgitt nye generasjoner.

Den første skolen i Nord-Amerika - Ben Homme - ble grunnlagt ved elvebredden til Missouri elven i Sør-Dakota. Og skoletilbudet lever i beste velgående, og tusenvis av elever får del i praktisk kunnskap ervervet gjennom alle de årene dette skoletilbudet har eksistert.

Skolen følger ordene fra apostelen Paulus i Kol 3,23-24:

'Alt arbeid skal dere gjøre helhjertet, for det er Herren og ikke mennesker dere tjener. Og dere vet at Herren skal gi dere sin arv som lønn. Tjen Herren Kristus!'

Du kan lese mer om dette skoletilbudet her:

http://www.thecommonlife.com.au/

Ingen kommentarer: