mandag, desember 05, 2011

Tysk baptistpastor satt på isolasjonscelle for å ha tatt barna ut av skoleundervisningen

Johann Braun, som er presbyter for en uavhengig baptistmenighet i den tyske byen, Schloss-Holt-Shtukenbrok (bildet), 9. november arrestert fordi han og hans kone, Maria Braun, ikke ville ha dere barn ta del i seksualundervisningen ved skolen de går i. Han sitter nå i en isolasjonscelle i fengselet i Bielefeld-Brakvede.

I 2009/2010 fikk ekteparet Braun en bot på 850 Euro - i overkant av 6.500 norske kroner - for å ha holdt to av sine døtre borte fra skoleundervisningen. De går i åttende klasse. Det dreide seg om timer hvor undervisningen stred mot foreldrenes tro og overbevisning. Boten ble ilagt av retten i byen Gütersloah. Ekteparet nektet å vedta boten. Saken ble deretter overført til aktoratet i Bielefeld. De gav ordre om at Maria og Johann Braun skulle pågripes, og satte fristen til 17 dager.

11. september i år åpnet en ny rettsak mot flere av menighetens medlemmer. Deriblant Johann Braun, men også Isaac Wall, James Pankrats og Andrew Lange - alle anklaget for å ha holdt barna borte fra skolens undervisning. Deres barn går i sjette klasse. Før denne rettsaken tok til, i selve adkomsthallen til rettsalen, ble de fire mennene bedt om å vise legitimasjonspapirer til politiet. Når Johann Braun viste sitt identitetskort, ble han strakspågrepet og arrestert. Politiet ville føre ham bort, men han ble ført inn i rettssalen for å være til stede under saken mot ham. Her ble han senere på nytt pågrepet. Han ble først ført til fengselet i Detmold, men så overført til fengselet i Bielefeld-Brakvede. Her sitter han nå på isolatcelle, som om han skulle være den verste av alle forbrytere.

Saken mot ekteparet Braun og den lille frimenigheten de leder er som tatt rett ut av historien om 1600-tallets anabaptister. Men dette er Tyskland i 2011! La oss huske familien Braun - de har 10 barn - og denne menigheten i våre forbønner. Det eneste disse fredselskende menneskene ønsker er å oppdra barna sine i sann gudfrykt.

I følge tysk lov er foreldrene garantert rett til å utdanne barna i følge deres egen overbevisning.

Ingen kommentarer: