mandag, februar 13, 2012

10 husmenighetsmedlemmer arrestert i Iran

8. februar slår sivilkledd sikkerhetspoliti til mot en iransk husmenighet og arresterte 10 medlemmer. Husmenigheten holder til i Shiraz i Fars provinsen. De 10 medlemmene av denne husmenigheten er overført til en ukjent adresse. Familiene deres har forsøkt å få vite hvor de holdes arrestert, men iranske myndigheter vil ikke gi dem opplysninger om dette.

Selv om alle detaljene rundt arrestasjonen ikke er brakt på det rene ennå , finnes det opplysninger om at Mojtaba Hossein (bildet) er blant de arresterte. Medfører dette riktighet er situasjonen for ham særdeles alvorlig. Hossein ble nemlig arrestert 11. mai 2008, sammen med åtte andre kristne. Anklagene lød på at 'hadde en kristen trp'. Mojtana Hossein, som da var 21 år, ble bedt om å frasi seg sin kristne tro. Det gjorde han ikke. Han ble satt fri senere, og er han nå blant de som nylig ble arrestert vil presset mot ham at han skal fornekte Jesus være svært stort. Husk ham i dine bønner, sammen med de andre arresterte.

I forrige måned ble en pinsemenighet raidet i Ahwaz, og flere arrestert, deriblant menighetens pastor. Deres skjebne er fortsatt uvisst.

Ingen kommentarer: