torsdag, februar 23, 2012

Brasil er det landet i verden som sender ut flest misjonærer etter USA

Det er forunderlig å se hvordan Guds nådes evangelium fikk slå rot i Brasil etter at de svenske misjonærene begynte sitt pionerarbeid i landet. I dag er Brasil blitt verdens fremste sendenasjon av misjonærer, etter USA. Av de 400.000 misjonærene som ble sendt ut i 2010, sendte Brasil ut 34.000, mens USA sendte ut 127.000 misjonærer.

Det var i 1910 at Gunnar Vingren aksepterte en tjeneste som pastor for en svensk baptistmenighet i South Bend, og det var her han sammen med sin venn Daniel Berg, hørte et profetisk budskap i tunger hvor ordet 'Para' ble gjentatt en rekke ganger. En tydning ble gitt hvor Vingren og Berg fikk et kall om å reise til et sted som het 'Para'. Ingen av de som var tilstede i dette møtet visste hvor 'Para' kunne være. Vingren og Berg oppsøkte folkebiblioteket i Chicago hvor de så fant ut at 'Para' var en provins i det nordøstlige Brasil, som lå langs Paraelven. De to svenskene la planer for umiddelbart å reise til Brasil. Alt deretter er del av en fantastisk kirke- og vekkelseshistorie.

De nye statistiske opplysningene ble presentert i går av Todd Johnson, direktør for Center for the Study of Global Christianity ved Gordon-Conwell Theological Seminary i Massachusetts.

Et annet interessant trekk ved den nye statistikken er at selv om USA sender flest misjoærer, er det også USA som mottar flest misjonærer - 32.400 i 2010 - og majoriteten av disse kommer fra Brasil!

Bare slått av USA har Brasil den største prostestantiske populasjon i verden. Brasil har også et stort antall misjonsorganisasjoner. Youth with a Mission har alene 16.000 misjonærer som sørger for misjonærer til 150 land.

Ingen kommentarer: