fredag, februar 10, 2012

Pastor preket om å være rede for å dø - ble hentet hjem av Gud rett etterpå

Pastor Barnett K. Thoroughgood (bildet), preket søndag for sine 2000 menighetsmedlemmer om å holde sin oppmerksomhet på Gud, og at man skal kalle på Ham i nøden.

Så satte han seg ned, og i neste øyeblikk var han hjemme hos Gud.

Den 62 gamle pastoren for menigheten New Jerusalem Church of God in Christ i Virginia døde rett etter at han hadde avsluttet prekenen. Hans siste ord skal ha vært: 'Du skal leve og ikke dø'. Ingen av de tilstedeværende kunne se at det var noe galt med deres høyt elskede pastor.

Pastor Barnett K. Thoroughgood grunnla menigheten for 42 år siden. Den tilhører pinseretningen Church of God in Christ.

- Bare fordi du kom til kirken i dag betyr ikke det at døden ikke venter på deg der ute. Noen av oss tror at vi skal leve for evig. Fordi du ikke er syk, fordi du har god helse, tror du at du har all verdens av tid, men du vet ikke når du skal dø, sa pastor Barnett K. Thoroughgood, rett før han døde.

Prekenen ble dermed en voldsom vekker for de som hørte den.

Forbløffede menighetsmedlemmer sto og holdt rundt hverandre og var vitne til at helsepersonell som kom til stedet, ikke kunne gjøre noe for å redde pastorens liv.

Pastorens sønn, Emmanuel, kommenterte farens død slik: "dette er ikke en tid for å gråte eller bli sint, men lovprise. Min far klarte det!"

Bildet er tatt rett før pastor Thoroughgood avslutter sin preken søndag. Det er det siste bildet av ham.

1 kommentar:

bjørn sa...

veldig spesiell historie..liker veldig godt reaksjonen til sønnen som begynner å prise Gud i en sånn situasjon..Det krever nærhet og oppriktighet i forholdet til Jesus..Når det gjelder selve kjernen i saken så er dette en vekker på at man vet aldri når man skal forlate jorda..Derfor er det enormt viktig at vi lever hver dag som det var den siste i kjærlighet.lydighet og trofasthet for herren Jesus Kristus..La oss elske vår neste, gå ut å vise frem jesus i ord og gjerning slik at fler får ta del i det herlige frelsesverket på korset..Deretter begynner jobben på alvor..med å "lære dem å holde alt det jeg har befalt dere" Trist,utfordrende men samtidig en oppbyggende artikkel! :)