onsdag, februar 15, 2012

Alle kristne burde ha en muslimsk venn

Av og til blir en rent misunnelig på disse svenskene! Nå har de også hatt besøk av David Shenk (bildet), en pionermisjonær fra Tanzania og en av de mer kjente anabaptistene i verden. Tidligere har de hatt besøk av andre radikale røster som Ron Sider og Jim Wallis. Norge er for et uland å regne når det gjelder å invitere de som virkelig har noe å bidra med fra andre land.

David Shenk er i dag det man kaller 'en global konsulent' for Eastern Mennonite Missions. Hans interessefelt er fredsarbeid og evangelisering spesielt blant muslimer og i sekulære samfunn. Dette arbeidet har ført ham til over 100 land. Shenk, som har en doktorgrad i religiøse studier og antropologi, er medforfatter til hele 16 bøker om misjon! Til Sverige kom han blant annet for å snakke om misjon blant muslimer:

- Innbyd dem på middag. Alle kristne burde ha en muslimsk venn!

Det er det gode råd fra David Shenk.

Hans budskap er dialog. Den som vil vinne muslimer for Jesus, må gjøre det med respekt. Foreksempel ikke begynne en samtale med å påpeke de feil og mangler profeten Muhammed har.

Det var i helgen som var at David Shenk deltok på konferansen "Heart for muslims" i Uppsala. Shenk er mennonit. Mennoniter er en del av den anabaptistiske bevegelsen, kjent for sin tiltro til pasifisme og fredsarbeid, og har vært på misjonsfeltet siden 1950-tallet. Han har blant annet vært flere ganger i Iran. Der har iranerne blitt overrasket over å se ham. De forbinder amerikanere med terrorister, og her kom en amerikaner for å snakke om fred og forsoning.

- Du kommer til å bli overrasket når du snakker om tro med muslimer. De har ingen slik motstand som du kan merke hos sekulariserte mennesker fra Vesten.

David Shenk mener mange kristne har fordommer mot muslimer, og ikke så rent lite frykt for dem. Dette må vi overvinne om vi skal nå dem for Jesus.

Ingen kommentarer: