torsdag, februar 09, 2012

Rich Warren: Ingenting har inspirert og formet meg så mye som anabaptistene

I forbindelse med en konferanse ved Southwestern Baptist Theological Seminary, utfordret baptistpastor Rich Warren (bildet), de 500 deltagerne til å vende tilbake til 'Det nye testamente, til den apostoliske kirken og dens røtter'. Han sa at ingen ting hadde inspirert ham så mye til dette som anabaptistene.

Rich Warren, som her i Norge kanskje er mest kjent for sin bok 'Målrettet menighet' da under konferansen at det var 1600-tallets anabaptister som hadde skapt modellen for målrettet menighetsliv.

'I 32 år har vi bygget Saddleback på de prinsippene jeg har lært fra anabaptistene. Spesielt har de øvet innflytelse på meg på grunn av deres vektlegging av misjonsbefalingen i Matt 28. Anabaptistene trodde ikke bare på målsetningen med misjonsbefalingen, men også på dens orden. De radikale reformatorene vil øke din inderlighet og iver for evangelisering og verdensvid misjon. Røttene til den globale misjonen finnes hos de radikale reformatorene, som selv søkte å følge den nytestamentlige modellen', sa Rich Warren i sin tale.

Warren beskrev anabaptistenes vektlegging av disippelskap, og hvordan dette hadde influert måten Saddleback driver sin virksomhet på, og hans egen oppfatning av hva sant disippelskap er.

'Anabaptistene lærte at disippelskap handler om 'kroppsliggjøring', menn og kvinner som formes til å bli lik Kristus. Disippelskap krever at man gir seg helt til noe, man beveger seg fra 'kom og se', til 'kom og dø', det er noe personlig og relasjonelt', sa Rich Warren.

Han talte sammen med den meget anerkjente kirkehistorikeren, og spesialisten på anabaptistisk historie, Abraham Friesen. Jeg kommer tilbake til hans innlegg i en annen bloggartikkel.

Ingen kommentarer: