lørdag, februar 25, 2012

Bønnebyrde for Shetland og et fornyet bønneengasjement for nasjonene

Som jeg har skrevet på bloggen ved en tidligere anledning har jeg ikke klart å slippe tak i Shetland, etter at jeg var der og talte på Fire from the North konferansen i 2005. Jeg har hatt det store privilegiet å få besøke mange land i forbindelse med vårt internasjonale bønneengasjement. Å være vitne til hva Gud gjør i Russland, Frankrike, Spania, Storbritannia, Israel, Tyskland, Estland, Latvia - for å nevne noen av de landene vi har besøkt, har vært trosstyrkende og har gitt oss del i mange sterke opplevelser. Men det er likevel ikke noe sted jeg heller vil tilbake til enn Shetland! Det skjedde noe med meg der ute i havgapet, og Gud gav meg en bønnebyrde for øya og folket.

I går ringte jeg Andrew Harmsworth (bildet), lederen for Shetland Intercessors' Team. Jeg hørte stormen ule i bakgrunnen. Det blåser alltid på Shetland! Det var godt å høre hans stemme igjen, og den gode latteren! Jeg glemmer ikke besøket hjemme hos Sarah og Andrew, og jeg fortalte ham om Shetlands-genseren jeg kjøpte, og som jeg bruker hjemme for å holde varmen i vinterkulden. Den minner meg om å be for Shetland hver gang jeg tar den på meg! Men jeg trenger ikke en genser for å bli minnet om det. Det går ikke en uke uten at Shetland ligger tungt på meg. Og Andrew forteller at det skjer mye spennende der for tiden. Ting som ikke skaper overskrifter i avisene, men som gjør at Guds rike vokser. Jeg skal komme tilbake til det senere.

Nå ber May Sissel og jeg over om vi skal tilbake til Shetland i år? Siden denne bønnebyrden ikke vil slippe taket, er det fordi vi er kalt til å reise tilbake for å be på stedet, eller skal vi fortsette her hjemme? Hvorfor ligger denne bønnebyrden så tungt på meg? Jeg kjener på et fornyet kall til internasjonal bønnetjeneste, men jeg kjenner begrensningene. Vi har ikke de økonomiske midlene som skal til, og helseproblemene er hver dag en utfordring. Men jeg er sikker på at Gud har en plan. Og når man er i Guds vilje, så er man aldri på et tryggere sted, selv på det mest urolige sted i verden!

Ingen kommentarer: