mandag, februar 27, 2012

Italia: Naboene forsøkte å hindre menigheten fra å holde dåp

Jeg har ved en anledning skrevet en artikkel på bloggen om den evangeliske menigheten i Pozzuoli i Italia. Nylig fikk jeg en ny rapport derfra, for de forteller begeistret om at flere er blitt døpt og lagt til menigheten. Men de har problemer med de som bor rundt møtelokalet de benytter. Forrige gang de hadde dåpsgudstjeneste, ringte naboene til politiet for å forsøke å få dem til å stanse dåpshandlingen! Derfor bestemte menigheten seg for å holde neste dåpshøytidelighet hjemme hos et av medlemmene, som har et lite svømmebasseng for barn hjemme hos seg! Mange ikke-kristne hadde samlet seg der, og dermed ble dåpshandlingen en mulighet til å forkynne evangeliet for dem.

Pozzuoli (bildet) er en by i provinsen Napoli i regionen Campania, og har omlag 80.000 innbyggere. Den ble grunnlagt som en gresk koloni i år 194 f.Kr.

Søndags kveldene bruker menigheten å holde møter utendørs. De holder dem gjerne ved stranda, hvor mange stanser opp - både voksne og barn - og de blir gjerne stående å lytte til møtet er over.

Nå er menigheten tilbudt et dobbelt så stort lokale som den har i dag. Dette lokalet er beliggende i en annen del av Pozzuoli enn det nåværende møtestedet, hvor menigheten har hatt tilholdssted de siste 14 årene. Dette er en stor utfordring for vennene der, som nå søker Gud om Hans ledelse.

Ingen kommentarer: