fredag, februar 24, 2012

Forbereder seg på en humanitær krise i Midt-Østen

Mennonitenes Sentralkomite forbereder seg på en humanitær krise i Midt-Østen. Bakgrunnen er den særdeles spente situasjonen i Syria, og rapporter som viser at uroen vil kunne spre seg til nabolandene.

Frem til i går hadde omlag 20.000 syrere flyktet til Tyrkia, Libanon og Jordan, og flyktningestrømmen er økende. Det opplyser Rick Janzen, som er ansvarlig leder for det anabaptistiske hjelpearbeidet i Midt-Østen, drevet av Mennonitenes Sentralkomite.

Mennonitenes Sentralkomite vil samle inn en halv million dollar for å hjelpe ulike humanitære organisasjoner som driver hjelpe- og fredsarbeid. Dette inkluderer hjelp til mat og medisiner. Mange syrere trenger helt grunnleggende nødhjelp. Man ser også behovet for å styrke de gruppene som driver med freds- og forsoningsarbeid på gratrotplan.

Rick Janzen, som ofte besøker Midt-Østen, og som i januar besøkte land som Libanon, Jordan, Irak og de palestinske områdene, forteller om en spent og forverret situasjon for mange mennesker. Over alt hvor han kom møtte han mennesker som mer eller mindre hadde gitt opp, og som bare så for seg en ødelagt framtid.

- Nå er tiden der for å sette fredsteologien ut i praksis, sier Janzen.

Mennonitenes sentralkomite har arbeidet i Midt-Østen i mer enn 60 år. De arbeider med fredsarbeid i Egypt, Libanon, Jordan, Irak, Iran, Syria, Israel og de palestinske områdene.

Ingen kommentarer: